Fotoselectie van week (#9-2015)

Fotoselectie van week (#9-2015)

Marina Smits 1058
In de rubriek 'Fotoselectie van de week' zetten we een aantal inzendingen uit de lezersgallery in de schijnwerpers. Het is niet makkelijk om uit alle inzendingen wekelijks een keuze te maken, maar we hebben weer een selectie gemaakt! Heb je deze week een foto ingezonden? Dan heb je kans dat je er bij staat. We lichten onze selectie toe.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al eens gezien. Hierin delen we regelmatig mooie inzendingen. Ook kiezen we iedere vrijdag de foto van de week op Facebook, deze staat vervolgens de hele week bovenaan de tijdlijn van onze pagina.

In deze rubriek lichten we wekelijks een aantal ingezonden foto's uit op de website. Daarmee zetten we de makers van de foto's in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie aan om zelf aan de slag te gaan!

Prijs voor weekwinnaars: 20 euro tegoed bij ScanCorner

Vandaag wint de weekwinnaar de vierde van vijf tegoedbonnen ter waarde van 20 euro bij ScanCorner. De prijs voor de weekwinnaar wordt mede mogelijk gemaakt door ScanCorner! Als je de weekwinnaar bent nemen we contact met je op. Met dank aan Scancorner voor het beschikbaar stellen van de prijzen. Klik hier voor meer informatie over de prijs.

Scancorner

Zelf foto's insturen

Zelf foto's insturen naar onze lezersgallery? Dat kan eenvoudig met een gratis account op onze website. Klik hier voor een stap-voor-stap uitleg over het maken van een account en het insturen van foto's.

Fotoselectie van de week

Foto © Chris Clinckx - Schulensmeer

Is het een weerkaatsing of ligt er een tak of stuk struik in het water? Het ontbreken van elke vorm van vervorming in het water laat het ons alleen maar gissen. We hebben deze foto dan ook uitgeroepen tot 'foto van de week'. Daarmee staat de foto een week lang boven aan onze Facebookpagina!


Foto © Thomas van Galen - Amsterdam veerboot

Thomas heeft een lange sluitertijd gebruikt om deze foto te kunnen maken, dat zien we aan de doorgetrokken strepen van de veerboot, maar hoe laat is deze foto gemaakt? Overdag zou de foto overlicht worden..


Foto © Renate Oskam - Onder de spoorbrug

Renate heeft oog voor lijnen en vormen. Dat blijkt maar weer met deze foto; chapeau!


Foto © Tilly Meijer - Meeuw met krab

Dat is weer eens wat anders dan een patatje van de boulevard; deze meeuw heeft een verse krab te pakken, en Tilly de meeuw op haar foto.


Foto © Andre Rooseleer - Diafragma opening lens

 

En zo zien de diafragmalamellen er van dichtbij uit, dames en heren.


Foto © Knoeri Fast - Nandoe

Een zeer bijzondere zwart-witfoto van Knoeri Fast!

afbeelding van Thomas van Galen

Om even antwoord te geven op de vraag over deze overdag is gemaakt.
Ja, ik heb deze foto gemaakt met een 10 stops ND filter plus een soft grad ND plus een polariser filter.
Daar door had ik sluitertijden over 1 minuut.