Fotoselectie van Week (#35-2014)

Jooshua Franssen 1513
In de rubriek 'Fotoselectie van de week' zetten we een aantal inzendingen uit de lezersgallery in de schijnwerpers. Het is niet makkelijk om uit alle inzendingen wekelijks een keuze te maken, maar we hebben weer een selectie gemaakt! Heb je deze week een foto ingezonden? Dan heb je kans dat je er bij staat. We lichten onze selectie toe.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al eens gezien. Hierin delen we regelmatig mooie inzendingen. Ook kiezen we iedere vrijdag de foto van de week op Facebook, deze staat vervolgens de hele week bovenaan de tijdlijn van onze pagina.

In deze rubriek lichten we wekelijks een aantal ingezonden foto's uit op de website. Daarmee zetten we de makers van de foto's in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie aan om zelf aan de slag te gaan!

Zelf foto's insturen

Zelf foto's insturen naar onze lezersgallery? Dat kan eenvoudig met een gratis account op onze website. Klik hier voor een stap-voor-stap uitleg over het maken van een account en het insturen van foto's.

Fotoselectie van de week

Foto © Thomas van Galen - 'Dark Mystery Trees'

Foto © Thomas van Galen

Een prachtige zwart-wit foto van Thomas van Galen. Het verschil in contrast, de compositie, niets meer op aan te merken. Prachtig hoe de bomen afsteken tegen het grauwe onheilspellende wolkendek. We hebben deze foto dan ook uitgeroepen tot 'foto van de week'. Daarmee staat de foto een week lang boven aan onze Facebookpagina!


Foto © Natasja Juist - 'Round and round we go'

Foto © Natasja Juist

Je wordt er bijna duizelig van! Natasja heeft met een lange sluitertijd dit reuzenrad gefotografeerd, wat een bijzonder effect geeft. Zouden ze net zo lang in het reuzenrad gezeten hebben als dat Natasja de foto maakte?


Foto © Ellen Wissink - 'Fuji San'

Foto ©

Nog een prachtige zwart-wit foto, dit keer van Ellen Wissink. Op de achtergrond zien we de berg Fuji, ook wel Fuji-san genoemd, aangevuld met een zee aan zonnebloemen. Zijn we op vakantie?


Foto © Riekel de Groot - 'Uitgebloeid'

Foto ©

Het wordt wat frisser, het weer begint natter te worden: Moeder natuur geeft aan dat we aan het eind van de zomer zitten. Dat zag Riekel de Groot ook met deze foto van een uitgebloeide plant.


Foto © Nico Zwanenburg - 'Stones vs Clouds'

Foto ©

Nico presenteert ons deze foto 'Stones vs Clouds'. Een prachtig schouwspel van wolken in de horizon en stenen in het water. Even een momentje rust...


Foto © Tony van Doore - 'Wat is dit heerlijk'

Foto ©

Tony komt heel erg dichtbij en zet deze dinerende sprinkhaan vol op de foto. Scherp en vol kleur. Daar houden we van.


Foto © Geeziena Ubels - 'Zonsopkomst'

Foto ©

'De morgenstond heeft goud in de mond'. Hoe vroeg moest Geeziena uit bed zijn gekomen om deze prachtplaat te maken? Het maakt niet uit, het is het in elk geval waard geweest zo vroeg op te staan!


Foto © Jorrit Grimmelikhuijsen - 'Waterdrop small waterfall'

Foto ©

Hoor je het water al kletteren op de rotsen? Jorrit stuurt ons deze prachtfoto van een waterval in zwart-wit. Het water steekt mooi af tegen de donkere rotsen op de achtergrond. Chapeau!

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua