Fotoselectie van de Week (#31-2014)

Fotoselectie van Week (#31-2014)

Jooshua Franssen 2171
In de rubriek 'Fotoselectie van de week' zetten we een aantal inzendingen uit de lezersgallery in de schijnwerpers. Het is niet makkelijk om uit alle inzendingen wekelijks een keuze te maken, maar we hebben weer een selectie gemaakt! Heb je deze week een foto ingezonden? Dan heb je kans dat je er bij staat. We lichten onze selectie toe.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al eens gezien. Hierin delen we regelmatig mooie inzendingen. Ook kiezen we iedere vrijdag de foto van de week op Facebook, deze staat vervolgens de hele week bovenaan de tijdlijn van onze pagina.

In deze rubriek zullen we wekelijks een aantal ingezonden foto's uitlichten op de website. Daarmee zetten we de makers van de foto's in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie aan om zelf aan de slag te gaan!

Zelf foto's insturen

Zelf foto's insturen naar onze lezersgallery? Dat kan eenvoudig met een gratis account op onze website. Klik hier voor een stap-voor-stap uitleg over het maken van een account en het insturen van foto's.

Fotoselectie van de week

Foto © KunstartVlaanderen - 'Color Girl'
Foto © KunstartVlaanderen
Dit is weer eens wat anders dan een 'gewoon' portret. Het model is kunstzinnig opgemaakt en dat past erg goed bij de omgeving. Ook de kleuren pakken mooi uit. We hebben deze foto dan ook uitgeroepen tot 'foto van de week'. Daarmee staat de foto een week lang boven aan onze Facebookpagina!


Foto © Maaiway - 'Zusjes'
Foto © Maaiway
Een prachtig portret van twee zusjes met fraai zacht licht. In de ogen van beide dames zie je een prachtige 'catchlight'.


Foto © Nico Zwanenburg - 'Silence'
Foto © Nico Zwanenburg
Even een moment van stilte, dat straalt deze foto uit. De titel is dan ook zeer passend en goed gekozen.


Foto © Marja Riedstra - 'De dag voorbij'
Foto © Marja Riedstra
Door gebruik te maken van deze glazen bol creërt Marja een bijzonder effect. Alles om de bol heen in onscherp, maar de bol laat je zien hoe de omgeving er op dat moment uitzag. Mooi gedaan!


Foto © Inge van Winden - 'Prague by night; Charles Bridge''
Foto © Inge van Winden
Nachtfoto's zijn niet de makkelijkste foto's om te maken, maar Inge is dat goed gelukt. De lampen aan weerskanten trekken je de foto in. Ook zijn de gebouwen goed belicht!


Foto © Chris Jansen - 'Dragons come out'
Foto © Chris Jansen
Een creatieve foto van Chris. Het constrast tussen de bloem en de witte achtergrond laat de kleur van je beeld afspringen. De titel is, net als de foto, creatief: Het lijkt net alsof er draken uit de bloem komen vliegen!


Foto © Sabrina de Vries - 'Herstportret'
Foto © Sabrina de Vries
Zwart-wit op zijn best. Sabrina stuurde deze prachtige portretfoto in. Doordat het model een zeer lichte haarkleur heeft staat het mooi in contrast met de donkere tinten.

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua