Fotoselectie van de Week (#30-2014)

Fotoselectie van Week (#30-2014)

Jooshua Franssen 1211
In de rubriek 'Fotoselectie van de week' zetten we een aantal inzendingen uit de lezersgallery in de schijnwerpers. Het is niet makkelijk om uit alle inzendingen wekelijks een keuze te maken, maar we hebben weer een selectie gemaakt! Heb je deze week een foto ingezonden? Dan heb je kans dat je er bij staat. We lichten onze selectie toe.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al eens gezien. Hierin delen we regelmatig mooie inzendingen. Ook kiezen we iedere vrijdag de foto van de week op Facebook, deze staat vervolgens de hele week bovenaan de tijdlijn van onze pagina.

In deze rubriek lichten we iedere week een aantal ingezonden foto's uit. Daarmee zetten we de makers van de foto's in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie aan om zelf aan de slag te gaan!

Zelf foto's insturen

Zelf foto's insturen naar onze lezersgallery? Dat kan eenvoudig met een gratis account op onze website. Klik hier voor een stap-voor-stap uitleg over het maken van een account en het insturen van foto's.

Fotoselectie van de week

Foto © Dave Böskes - 'Vaticaan'
Foto © Dave Böskes

Dave Böskes heeft dit statige gebouw van binnen op de gevoelige plaat gezet, het licht dat door de ramen naar binnenvalt geeft een erg mooi effect! De strakke compositie maakt het helemaal af. Daarom hebben we zijn inzending uitgeroepen tot 'foto van de week', de foto staat een week lang boven aan onze Facebookpagina!


Foto © Ron Meijer - 'Ochtenddauw'
Foto © Ron Meijer

De druppel op deze bloem heeft een bijzondere werking: niet alleen breken de drupels het licht op de blaadjes, maar het werkt ook nog eens vergrotend.


Foto © Hessel Jong - 'Eye of the wannabe tiger'
Foto © Hessel Jong

Door de overvloed aan zwart op de foto, springt het groene oog er sterk uit. Het zorgt voor een duistere en intrigerende sfeer.


Foto © Erik Spiekman - 'Strandhuisjes'
Foto © Erik Spiekman

Een lange rij met strandhuisjes staat in de ondergaande zon te wachten op de volgende zonnige dag dat ze weer gebruikt kunnen worden. Even een moment van rust. Prachtige kleuren in deze foto!


Foto © Geeziena Ubels - 'Even denken'
Foto © Geezina Ubels

Waar zou ze aan gedacht hebben bij het maken van deze foto? Dit jonge model heeft in elk geval de smaak te pakken, en Geeziena heeft dat goed vastgelegd!


Foto © Sabrina van de Velde - 'Gekkos Parasites'
Foto © Sabrina van de Velde

Groener dan groen zal deze gekko niet worden. Bijzonder is om te zien hoe de huid van dit beestje is opgemaakt. De felle kleur springt zo van het beeldscherm af.


Foto © Rooseleer Andre - 'Lelie'
Foto © Rooseleer Andre

Andre maakte deze macrofoto van een lelie. Door het formaat lijkt het alsof je er met je neus op zit!

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua