Fotoselectie van de Week (#29-2014)

Fotoselectie van Week (#29-2014)

Jooshua Franssen 1552
In de rubriek 'Fotoselectie van de week' zetten we een aantal inzendingen uit de lezersgallery in de schijnwerpers. Het is niet makkelijk om uit alle inzendingen wekelijks een keuze te maken, maar we hebben weer een selectie gemaakt! Heb je deze week een foto ingezonden? Dan heb je kans dat je er bij staat. We lichten onze selectie toe.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al eens gezien. Hierin delen we regelmatig mooie inzendingen. Ook kiezen we iedere vrijdag de foto van de week op Facebook, deze staat vervolgens de hele week bovenaan de tijdlijn van onze pagina.

In deze nieuwe rubriek zullen we wekelijks een aantal ingezonden foto's uitlichten op de website. Daarmee zetten we de makers van de foto's in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie aan om zelf aan de slag te gaan!

Zelf foto's insturen

Zelf foto's insturen naar onze lezersgallery? Dat kan eenvoudig met een gratis account op onze website. Klik hier voor een stap-voor-stap uitleg over het maken van een account en het insturen van foto's.

Fotoselectie van de week

Foto © Mark Otten - 'De steenrode Heidelibel'
Foto © Mark Otten
Schitterende kleuren en details! En wat vlijmscherp is deze macrofoto van Mark Otten! De kleuren van de libel steken mooi af van de bloem en de vervaagde achtergrond houdt de foto rustig. We hebben de foto van Mark uitgeroepen tot 'foto van de week'. Daarmee staat zijn foto een week lang boven aan onze Facebookpagina!


Foto © Joeri Bakker - 'Bijen'
Foto © Joeri Bakker
Net als de foto van Mark vinden we in deze foto van Joeri dezelfde kleuren terug. Diep paars met gele tinten. Ook Joeri heeft deze foto goed gemaakt, de achtergrond is mooi vervaagd en geeft de foto rust.


Foto © Riekel de Groot - 'Spaanse margriet in de late zon'
Foto © Riekel de Groot
Nog een prachtige macrofoto, dit keer van Riekel de Groot die een paarse spaanse margriet op de gevoelige plaat legt. De manier hoe de margriet is belicht geeft de foto een warme en zachte uitstraling.


Foto © Jantsje Bron - 'Laaxum'
Foto © Jantsje Bron
Op deze foto in Laaxum, een klein plaatsje Friesland, lijkt het net alsof de horizon en de wolken één geheel zijn. De blauwe tinten op de foto geven je een heerlijk koel gevoel.


Foto © Wendy1969 - 'Sprinkhaan'
Foto © Wendy1969
Het lijkt net alsof de spinkhaan op deze foto van Wendy rustig heeft zitten wachten voor een portretfoto. De foto is goed belicht en de kleine scherptediepte geeft je het gevoel dat de sprinkhaan uit de foto zou kunnen springen.


Foto © Anja Voorn - 'Ongeduldige kleintjes'
Foto © Anja Voorn
Ze konden waarschijnlijk niet meer wachten op hun maaltijd en zijn zelf op zoek gegaan waar hun maaltijd blijft. De uitdrukking van beide kleine vogels is goed vastgelegd door Anja. Je kan ze bijna geluid horen maken.


Foto © Bas Prins - 'Pacific - USA 2014'
Foto © Bas Prins
De titel van de foto geeft al aan waar deze prachtige foto in de late uren is genomen: de Verenigde Staten. Bas heeft tijdens een blauwe uur, na zonsondergang, deze prachtige foto gemaakt. Het geeft je bijna dat vakantiegevoel.

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua