Fotoselectie van de Week (#28-2014)

Fotoselectie van Week (#28-2014)

Jooshua Franssen 1571
In de rubriek 'Fotoselectie van de week' zetten we een aantal inzendingen uit de lezersgallery in de schijnwerpers. Het is niet makkelijk om uit alle inzendingen wekelijks een keuze te maken, maar we hebben weer een selectie gemaakt! Heb je deze week een foto ingezonden? Dan heb je kans dat je er bij staat. We lichten onze selectie toe.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al eens gezien. Hierin delen we regelmatig mooie inzendingen. Ook kiezen we iedere vrijdag de foto van de week op Facebook, deze staat vervolgens de hele week bovenaan de tijdlijn van onze pagina.

In deze rubriek lichten we iedere week een aantal ingezonden foto's uit. Daarmee zetten we de makers van de foto's in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie aan om zelf aan de slag te gaan!

Zelf foto's insturen

Zelf foto's insturen naar onze lezersgallery? Dat kan eenvoudig met een gratis account op onze website. Klik hier voor een stap-voor-stap uitleg over het maken van een account en het insturen van foto's.

Fotoselectie van de week

Foto © Roelof de Hoog - 'Samen'

Foto © Roelof de Hoog

Roelof de Hoog maakte deze foto van een groep zebra's. Het lijnenspel van de zebra's gecombineerd met een sterke zwart-witomzetting maakt dit een bijzondere foto. Je moet even twee keer kijken om te zien waar je nu precies naar kijkt.  Daarom hebben we zijn inzending uitgeroepen tot 'foto van de week'. Zijn foto staat daarmee een week lang boven aan onze Facebookpagina!


Foto © John Ploeg - 'Onweer'

Foto © John Ploeg

Een donker schouwspel met onweer boven een brug heeft John Ploeg vastgelegd op deze foto. De donkere wolken steken af tegen de witte brug die nu grauw gekleurd is. 


Foto © Renate Oskam - 'Bibliotheek'

Foto © Renate Oskam

Een strakke foto van wat lijkt een uitgestorven bibliotheek. De lijnen in deze foto trekken je naar het midden: de klok aan de muur.


Foto © Marja Riedstra - 'Mens'

Foto © Marja Riedstra

Nog een foto met een mooi lijnenspel. Alle lijnen volgen elkaar op en vloeien bijna in elkaar over. Daardoor valt gelijk de persoon op de foto op, het donkere puntje in de foto, dat de lijnen even onderbreekt.


Foto © Maaiway - 'Lijnen'

Foto © Maaiway

Wederom een prachtig lijnenspel. De warme kleuren op de voorgrond steken mooi af tegen de blauwe bergen en de lucht.


Foto © Jan van Kleij - 'Splash'

Foto © Jan van Kleij

De heldere rode kleuren steken mooi af tegen de witte achtergrond. Het lijkt net alsof de randen van het glas verdwijnen in het vloeistof.


Foto © Dirk van Berghem - 'Geduld'

Foto © Dirk van Berghem

Geduld. Dat zal deze spin gehad moeten hebben, wachtend in zijn web voor een prooi. Dirk maakte op zijn beurt de spin zijn prooi voor deze mooi macrofoto.

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua