Fotoselectie van de Week (#27-2014)

Fotoselectie van Week (#27-2014)

Jooshua Franssen 1835
In de rubriek 'Fotoselectie van de week' zetten we een aantal inzendingen uit de lezersgallery in de schijnwerpers. Het is lastig om uit alle inzendingen wekelijks een keuze te maken, maar we hebben weer een selectie gemaakt! Heb je deze week een foto ingezonden? Dan heb je kans dat je er bij staat. We lichten onze selectie toe.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al eens gezien. Hierin delen we regelmatig mooie inzendingen. Ook kiezen we iedere vrijdag de foto van de week op Facebook, deze staat vervolgens de hele week bovenaan de tijdlijn van onze pagina.

In deze nieuwe rubriek zullen we wekelijks een aantal ingezonden foto's uitlichten op de website. Daarmee zetten we de makers van de foto's in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie aan om zelf aan de slag te gaan!

Zelf foto's insturen

Zelf foto's insturen naar onze lezersgallery? Dat kan eenvoudig met een gratis account op onze website. Klik hier voor een stap-voor-stap uitleg over het maken van een account en het insturen van foto's.

Fotoselectie van de week

Foto © Gert-jan Warrink - 'Zee'
Foto © Gert-jan Warrink
Gert-jan stuurde ons dit fraaie waterspektakel toe. Het water stort zich op de rotsen op de voorgrond en vliegt daarna de lucht in. Gert-jan heeft dit moment mooi bevroren. De foto is vlijmscherp en vol detail. Daarom hebben we zijn inzending uitgeroepen tot 'foto van de week'. Daarmee staat zijn foto een week lang boven aan onze Facebookpagina!


 Foto © Henk Pijnappels - 'Over de Oosterschelde'
Foto © Henk Pijnappels
Henk Pijnappels stuurde ons deze prachtige foto van de Zeelandbrug. Het water staat in contrast met de lucht, met in het midden de brug. Het lijkt ook alsof de brug oneindig is...


Foto © Jef Donders - 'Meeuw'
Foto © Jef Donders
Jef Donders fotografeerde deze meeuw, recht van onder. Het wit van de meeuw tekent mooi af tegen het blauw van de lucht.


Foto © Joeri Bakker - 'Vlinder'
Foto © Joeri Bakker
Joeri heeft deze exotische vlinder vast gelegd. De kleuren van de vlinder passen mooi bij de achtergrond van de foto.


Foto © Lex Schulte - 'The birds'
Foto © Lex Schulte
Door laag vanaf de grond te fotograferen heeft Lex een bijzonder perspectief gecreërd. De contrastvolle zwart-witomzetting maakt het af.


Foto © Melanie Mulder - geen titel
Foto © Melanie Mulder
Het model op deze foto van Melanie Mulder staat centraal, en lijkt alsof ze in het doek is gewikkelt. Haar felle haarkleur steekt mooi af tegen de blauwe lucht.


Foto © Tim de Groot - Oranje Schipholtoren
Foto © Tim de Groot
De ondergaande zon staat pal achter de Schipholtoren op deze foto van Tim de Groot. Het enige wat overblijft is een silhouet van de toren en een overvloed aan goud-gele kleuren, dit geeft de foto een zeer warm gevoel.

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua