Foto's van 's werelds meest fotogenieke tuinen te zien in Paleis Soestdijk

Julian 1265
Paleis Soestdijk presenteert 'Images of a Green Planet'. Deze foto-expositie van de flora en fauna van 's werelds meest fotogenieke tuinen en landschappen is voor het eerst in Nederland te zien. De moderne en verassende fotocollectie is een selectie uit de inzendingen van de prestigieuze International Garden Photographer of the Year award.

Vanaf 1 mei tot en met 31 augustus 2015 zijn ruim negentig foto's te bezichtigen in de vertrekken van Paleis Soestdijk. Alle foto's in de expositie zijn afkomstig uit de 'International Garden Photographer of the Year award'.

Bezoekers van de expositie krijgen ook zelf de kans om de oase van de paleistuin te betreden en te fotograferen. Daarnaast worden er fotografieworkshops georganiseerd en kun je picknicken in de paleistuin.

Tuinfoto's in Paleis Soestdijk
Foto's ┬ę Magdalena Wasiczek, Patrick Goujon, Stefano Genuardi

Over International Garden Photographer of the Year

Jaarlijks zijn er meer dan 20.000 inzendingen voor de International Garden Photographer of the Year award. Hiervan worden zeventig foto's uit acht verschillende categorie├źn door een internationale vakjury bekroond. De hoogst gewaardeerde inzending mag zich beste natuurfotograaf ter wereld noemen.

De internationale fotowedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met het Engelse KEW, Royal Botanic Gardens en de BBC. De werken uit de internationale tentoonstelling waren eerder te zien in New York, Rome en Sidney. De populaire exposities trokken gemiddeld meer dan 40.000 bezoekers.

Kijk voor meer informatie op: www.paleissoestdijk.nl