Foto's van ‘Angels and Demons’ voor Sensation

Foto's van ‘Angels and Demons’ voor Sensation

Nadja Geskus 623
Voor Sensation zette topfotograaf Reinier van der Aart een bijzondere serie neer samen met grafisch ontwerper Yoram de Kock. Reinier van der Aart fotografeerde bekende Nederlanders die later werden bewerkt als Angels and Demons.

‘De opdracht was om de modellen zo mooi mogelijk op de foto te krijgen,’ zegt Reinier van der Aart. ‘Ik heb foto’s gemaakt van individuen. Ik vind het heel mooi om te zien hoe met de lenticulaire druktechniek die gebruikt is, in één foto verbeeld wordt hoe zelfs deze zachtaardige individuen een duiveltje kunnen worden.’ Lenticulair betekent dat je van de ene hoek een bepaald beeld ziet en als je vanuit een andere hoek kijkt, zie je het beeld verlopen in een ander beeld. De foto's vloeien als het ware in elkaar over. Het effect ontstaat doordat je naar de foto's kijkt onder een soort geribbelde doorzichtige laag, die als een soort lenzenrooster fungeert. Een voorbeeld een van de lenteculaire Angels and Demons kun je hier bekijken. 

Kick-off Angels and Demons

De foto’s die Reinier maakte zijn later bewerkt door Yoram de Kock. De grafisch ontwerper maakte de Angel- en Demonside van de bekende Nederlanders. De serie bestaat uit negen unieke beelden van onder andere Kim Feenstra, Valerio Zeno, Oscar Aerts en Fajah Lourens. De kunstwerken waren woensdag 22 juli zichtbaar voor een select gezelschap en vormde de kick-off van de nieuwe show van Sensation die vandaag plaats vindt.

‘Angels and Demons’ gefotografeerd voor Sensation

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja