Fotoreportage: Schotse Hooglanders in de sneeuw

Fotoreportage: Schotse Hooglanders in de sneeuw

Fokelien Broekstra 1149
Schotse Hooglanders zijn enorme beesten, ze lijken teruggekeerd te zijn uit de oertijd met hun dikke vacht en enorme lichamen. Als je de dieren in een besneeuwde omgeving plaatst kan dit bijzondere beelden opleveren. Dit zag Erik Ester ook, hij maakte een prachtige fotoreportage van de dieren.

Camera altijd mee

Erik neemt als het mooi weer is zijn camera mee op pad. Als hij tijd heeft stopt hij op een mooie locatie om een opname te kunnen maken. Op weg naar zijn afspraak zag hij een aantal Schotse Hooglanders staan. “Mijn afspraak ging helaas voor, dus ik ben eerst doorgereden”, vertelt Erik ons.
Na de afspraak bleef hij denken aan de dieren in de witte omgeving, de foto’s die hij zou kunnen maken schoten al door zijn hoofd.  Op weg terug naar huis is hij toch bij de plek gestopt. De dieren hadden zich verplaatst dus Erik moest een stukje lopen om ze goed in beeld te krijgen. Met een 80-200mm f2.8 liep hij het gebied in en kwam hij erg dichtbij de groep Schotse Hooglanders terecht.

Oppassen

Erik vertelde ons dat hij zich niet prettig voelde om dicht bij de grote groep te staan. Het terrein was oneven en het mannetje van de groep hield hem nauwlettend in de gaten. Vooral in de tijd dat er jongen geboren worden is het uitkijken bij groepen dieren. Ze kunnen je uit het niets aanvallen om hun jongen te beschermen. Gelukkig voor Erik is het nog geen jongtijd. Beweeg altijd rustig in de buurt van de dieren, hierdoor voorkom je dat ze schrikken. Het is niet erg om zelf oplettend te zijn tijdens het fotograferen. Dat is goed voor je eigen veiligheid maar je ziet er ook meer door,

Erik Ester

Erik Ester is 31 jaar en heeft de opleiding tot foto en videograaf gehaald. Uiteindelijk is hij in een heel ander beroep gerold. Sinds ongeveer vijf jaar heeft hij de fotografie opnieuw opgepakt. De eerste camera die hij gebruikte was een Nikon D70 vanuit deze camera is hij steeds een stapje omhoog gegaan, de Nikon D90, Nikon D7000 en inmiddels een full frame camera de Nikon D750. Erik fotografeert regelmatig zijn kinderen of is te vinden in de natuur.

Full frame

De overstap naar full frame lag voor Erik voor de hand. Zijn vader fotografeert ook af en toe, hij is in het bezit van een full frame camera en een aantal handige lenzen. “Doordat ik nu hetzelfde soort camera heb kunnen mijn pa en ik onze lenzen delen.” Wij schreven eerder over de voordelen van het gebruiken van hetzelfde cameramerk.

Meer werk van Erik is terug te vinden op zijn Facebook.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien