Fotolocatie: Landschaftspark Duisburg-Nord

Fotolocatie: Landschaftspark Duisburg-Nord

Fokelien Broekstra 704
Lex Schulte plaatse eerder een prachtige foto vanuit het Landschaftspark Duisburg-Nord. Wij zij dieper in de locatie gedoken en vertellen je meer over het park en de fotografische mogelijkheden die je in het park hebt.

Openbaar

Tussen 1991 en 2002 werd het terrein van de voormalige hoogovens omgetoverd in een openbaar park. Er is veel te beleven, zo heb je vanaf de voormalige hoogoven een prachtig uitzicht over Duisburg. In de Gastank kun je duiken, ook zijn er enkele klimmuren aangelegd met verschillende klimroutes. Op het terrein worden regelmatig evenementen georganiseerd die interessant zijn om te fotograferen.

Fotografie

Het park is niet alleen voor sporters leuk om te bezoeken, ook wij fotografen kunnen ons hart op. De gebouwen die te zien zijn op het park zijn erg fotogeniek. In de avond zijn de bouwwerken op het terrein kleurrijk verlicht en met een beetje mazzel zijn andere fotografen met lightpainting aan het experimenteren waar jij van mee kan genieten.

Ook de activiteiten die op het terrein kunnen worden beoefend zijn interessant voor ons als fotografen. Je kunt bijvoorbeeld prachtige foto’s van de klimmers maken tegen de industriële achtergrond.

Geschiedenis

In 1902 werd het hoogovencomplex gebouwd door: Rheinische Stahlwerke zu Meiderich bei Ruhrort.  Later werden de hoogovens overgenomen door d Thyssen-groep. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de hoogovens ernstig beschadigd. In de jaren 50 werden de beschadigingen herstelt. Later in 1985 bleek de hoogovens te klein om nog genoeg winst te kunnen maken. Het complex werd gesloten.

Foto's gemaakt door Lex Schulte

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien