Fotografieprojecten voor in het weekend

Fotografieprojecten voor in het weekend

Redactie 691
Je hoeft je dit weekend niet te vervelen met deze leuke en leerzame fotografieprojecten. Maak bijvoorbeeld een steadycam van LEGO, of ruim je fotocollectie op. Genoeg te doen!

LEGO steadycam

Met een stabilisator zorg je ervoor dat je kunt filmen zonder dat de bewegingen die jij maakt effect hebben op het beeld dat je maakt. Maar, echte stabilisatoren zijn enorm duur.  Je kunt er ook zelf een maken, van LEGO! Check dit filmpje:

 

 

Probeer aerial fotografie

Waarom zou je een dure drone aanschaffen als je ook mooie aerial foto’s kunt nemen met bijvoorbeeld een vlieger of een ballon? Je moet er wel voor zorgen dat je een niet al te dure camera gebruikt en hem goed vastmaakt aan de vlieger of de ballon. Gebruik een zelfontspanner of maak een video.

fotografieprojecten drone
Ruim je fotocollectie op

We maken tegenwoordig overal foto’s van, maar naar veel van die foto’s kijk je niet meer als je ze op je computer hebt gezet. Neem eens de tijd om je uitpuilende fotocollectie te ordenen. Maak mappen en maak een back-up die je bijvoorbeeld op een harde schijf of in de Cloud zet. Opgeruimd staat netjes!

Leer meer over het bewerken van foto’s 

Wij bij Starter zijn fan van de leuke en leerzame video’s van Phlearn. Op hun website zijn talloze video tutorials te vinden over fotobewerking. Leer bijvoorbeeld hoe je gemakkelijk kleuren kunt veranderen in Photoshop
 

Omslagfoto: 'Break Time' - door lezersfotograaf Paul Huisman 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie