Berg gemakkelijk kabels en snoeren op

Fotografiehack: Berg gemakkelijk kabels en snoeren op

Senta Bemelman 1079
Je ontkomt er niet aan als fotograaf: kabels en snoeren die je cameratas in beslag nemen. Met deze handige fotografiehacks leer je snel hoe je deze accessoires praktisch opbergt!

Schrik jij ook wanneer je een la opent, waarin talloze snoeren en draden in elkaar verwikkeld zitten. Met een paar handige tips kun je deze overzichtelijk ordenen en opbergen.

Elastiekjes

Gebruik touw of elastiekjes om de opgerolde snoeren bij elkaar te houden. Wanneer je meerdere camera’s hebt, kun je de onderdelen ook gemakkelijker uit elkaar houden door verschillende kleuren toe te kennen. Gebruik bijvoorbeeld voor de oudere camera de kleur blauw en voor onderdelen van het nieuwe toestel een groene kleur. Lees ook hoe je kleurenelastiekjes gebruikt om te weten welke accu wel of niet opgeladen is.

Opbergen

Om je kabels overzichtelijk te bewaren kun je een kistje met diverse compartimenten, zoals voor theezakjes, kopen en kun je de kabels in de diverse vakjes opbergen.  In de onderstaande video zie je nog meer handige trucs om je kabels en snoeren georganiseerd op te bergen!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta