Een fotografiebuddy, leuk en gezellig

Fotografiebuddy: een welkome aanvulling op je fotografische vaardigheden

Fokelien Broekstra 505
Samen fotograferen is leuker dan alleen, daarnaast kan het je nieuwe inzichten geven en je hebt een maatje om mee te kunnen overleggen. Super leuk en nuttig dus, een fotografiebuddy. Wij zetten een aantal redenen op een rij waarom het handig kan zijn om een fotografiebuddy te hebben.

Apparatuur delen

Als je het geluk hebt dat je buddy hetzelfde cameramerk heeft, kun je gemakkelijk lenzen delen. Hierdoor kun je er achter komen of de lens in jouw collectie past of dat je beter een andere keus kunt maken. Mocht je een lens niet zo vaak nodig hebben, dan kun je hem misschien zelfs met je buddy delen.

Gezelschap

Als je alleen fotografeert kun je helemaal tot rust komen, dat is zeker een feit. Maar als je uren in de natuur rondwandelt op zoek naar het perfecte plaatje, is het gezelliger om wat interactie te hebben en de passie voor fotografie met iemand te delen.

Leren van een ander

Je fotografiebuddy kan onderwerpen net wat anders zien dan dat jij ze ziet. Dit kan jou als fotograaf opnieuw inspireren. Niemand fotografeert hetzelfde, een buddy heeft daardoor waarschijnlijk een andere stijl van fotograferen. Dit geldt ook voor de technieken. De een denkt heel erg na over een foto, de andere maakt liever een foto op intuïtie.

Extra paar handen

En wat dacht je van het extra paar handen. Als buddy kun je even een reflector vasthouden of een draadloze flitser positioneren. Soms kan je buddy een tak aan de kant houden om het perfecte doorkijkje te creëren. Als buddy’s help je elkaar en kun je elkaars foto verbeteren.

Dubbele fotograaf

Als jij of jouw buddy een grote opdracht binnen krijgt, is het handig om met een dubbele fotograaf te werken. Jij en je buddy zijn goed op elkaar ingespeeld. Bij bijvoorbeeld ene evenement, festival of bruiloft kun je het onderwerp met zijn tweeën op verschillende manieren benaderen. De een pakt bijvoorbeeld het publiek, de ander het podium. Er is makkelijk een verdeling te maken. Als buddy’s ken je elkaars werkwijze en loop je elkaar dus niet in de weg. 
Heb jij een fotografiebuddy?
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien