Fotografie-uitdaging: Diversiteit ontdekken in dezelfde omgeving

Fotografie-uitdaging: Diversiteit ontdekken in dezelfde omgeving

Senta Bemelman 629
Met fotografie-uitdagingen kun je op een leuke en praktische manier meer leren over fotografie. Probeer bijvoorbeeld dezelfde omgeving op zoveel mogelijk verschillende manieren vast te leggen.

Een veelvoorkomend probleem waar fotografen last van hebben, is het gebrek aan inspiratie. Je zit thuis en kunt maar geen mooi fotografie-onderwerp treffen. Of tijdens je wandeling door de stad, is er weinig spannends te bekennen. Ga in dit geval aan de slag met deze leuke fotografie-opdracht en leer met nieuwe ogen naar je omgeving te kijken.

Spreek allereerst met jezelf een omgeving af. In huis kan dit een specifieke kamer zijn en op straat kan dit bijvoorbeeld een aantal meter zijn. Neem bijvoorbeeld een paaltje als middelpunt en fotografeer niet verder dan vijf stappen in alle richtingen rondom het voorwerp. Kies voor een zo klein mogelijke ruimte om het lastig te maken voor jezelf. Op deze manier leer je nog beter hoe je interessante onderwerpen kunt bedenken.

Diversiteit

Soms lijkt het alsof er niets interessants te fotograferen is. Maar dit is vaak niet het geval. Waarschijnlijk trekt niets uit de omgeving specifiek jouw aandacht. Kijk goed naar de omgeving en ontdek door middel van close-ups interessante onderwerpen. Wissel dit ook regelmatig af met midden- en totaalshots. Varieer ook in perspectief. Een onderwerp ziet er namelijk heel anders uit wanneer je dit vanuit kikker-of vogelperspectief fotografeert.

Gebruik ook schaduwen van gebouwen, voorbijgangers of jezelf om je foto interessant te maken.Neem een voorbeeld aan deze fotografen, die in een lege studio moesten fotograferen.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta