Fotografie-opdracht: Rood

Fotografie-opdracht: Rood

Senta Bemelman 787
Met fotografie-opdrachten daag jij jezelf uit op creatief vlak. Dit soort opdrachten zijn handig wanneer inspiratie ver te zoeken is. Ga bijvoorbeeld aan de slag met het thema: rood!

Een fotografie-opdracht is bedoeld om je creativiteit te prikkelen. Je krijgt een kader waarbinnen jij moet denken. Het resultaat: je gaat bewuster onderwerpen zoeken die binnen dit thema passen en let op andere zaken als je bijvoorbeeld op straat loopt. Met dit soort opdrachten train je ook je fotografisch oog omdat je bewuster met je omgeving en waarneming omgaat.

Interpretatie

Een belangrijke gedachtegang achter fotografie-opdrachten is dat er vrijwel geen goed of fout is. De interpretatie van een thema verschilt per persoon en per foto. Je doet deze opdrachten vaak ter inspiratie of om buiten je eigen comfort zone te treden. Probeer bij opdrachten het thema vanuit zo veel mogelijk verschillende perspectieven te benaderen.

Rood

Fotografeer bijvoorbeeld niet alleen een rode roos, maar laat ook een model voorbij de rode neonlampen van een restaurant lopen. Laat niet alleen je hoofdonderwerp binnen het thema passen, maar ook de omgeving. In de onderstaande video zie je enkele voorbeelden van fotografen die zich aan het thema rood waagden.

Doe jij ook mee met deze fotografie-opdracht? Deel jouw mooiste resultaat in onze Gallery.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta