Fotografie: Goede voornemens voor het nieuwe jaar

Fotografie: goede voornemens voor het nieuwe jaar

Redactie 621
Het nieuwe jaar luidt men vaak in met een lijst goede voornemens. Ook als fotograaf kun jij een reeks doelen opstellen die het komende jaar wil behalen. Wat zijn jouw goede voornemens?

De eerste dag van het nieuwe jaar is een goed moment om te bedenken wat je het komende jaar wil behalen. Minder alcohol nuttigen, afvallen of stoppen met roken zijn bekende voornemens. Maar ook als fotograaf kun jij goede voornemens bedenken!

Leerdoelen

Als beginnend fotograaf is het ontzettend leerzaam om te kijken naar leerpunten. Bedenk bij het opstellen van de doelen aan punten die jij kunt verbeteren. Ben je bijvoorbeeld een steengoede natuurfotograaf, maar gaat portretfotografie je niet makkelijk af? Maak dit een doel!

Stap voor stap

Wees niet te streng voor jezelf en blijf realistisch. Je kunt bijvoorbeeld niet streven naar een publicatie in Vogue of National Geographic wanneer je jouw camera de afgelopen kerst kreeg.

Het is goed om kritisch naar je eigen sterke en zwakke punten te kijken omdat je daardoor groeit als fotograaf. Je leert valkuilen herkennen.

Korte en lange termijn

Maak kleine en grote doelen op korte en lange termijn. Als korte termijn doel kan dit bijvoorbeeld: ‘de instellingen van mijn camera begrijpen’, of ‘ leren hoe ik het juiste diafragma kies’ zijn.

Op lange termijn kan je denken aan stappen die je dit jaar kunt zetten, die je helpen om jouw toekomstdroom stap voor stap te realiseren. Droom jij ervan om een fashion fotograaf te worden? Zoek eerst uit hoe je dit kan worden en stel kleine doelen op zoals: ‘je eerste fashion fotoshoot doen.’ Dit hoeft niet direct voor een opdrachtgever, maar kan ook voor persoonlijke doeleinden. Je kan ook ‘studiobelichting bij fashion fotoshoots begrijpen’ als doel nemen.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie