Fotografie en de selfiestick

Fotografie en de selfiestick

Aäron Nasarany 559
Waar vroeger muziekliefhebbers op de eerste rij stonden met enkel een glimlach van oor tot oor, staan nu een horde beoekers met selfiesticks, iPads en smartphones om alles op te nemen. Naast het feit dat het behoorlijk irritant is voor anderen die willen genieten van de muziek, hebben we voor jou een aantal tips hoe je de beste foto’s kunt maken met simpelweg een selfiestick

De selfiestick

Nadat het woord selfie is uitgeroepen tot het woord van het jaar in 2014 was het wachten op een heuse selfiestick van korte duur. Voor minder dan €20,- heb je er al een en kun je eindeloos selfies maken. De gebruiksaanwijzing is simpel. Je klikt de smartphone in de daarvoor bestemde behuizing, verbind de smartphone met Bluetooth en klikken maar! Groepsfoto’s compleet met achtergrond, vakantiefoto’s en selfies waren nooit zo makkelijk te maken. De moderne smartphones beschikken zelfs nu over een gloednieuwe camera’s met hoogstaande kwaliteit zodat je haarscherpe selfies kunt maken. Bovendien heeft de iPhone 7 Plus een speciale portret-modus waarbij de camera een bokeh-effect creëert.

Tips

In de video hieronder krijg je een aantal tips voorgeschoteld in sneltreinvaart. Bekijk de video hieronder:

Ging het te snel? Lees dan gerust hieronder de tips

  • Maak gebruik van lijnen
  • Gebruik kleurrijke achtergronden die opvallen
  • Probeer te fotograferen vanuit verschillende hoeken zoals vanaf boven
  • Zorg voor voldoende licht

Heb je het helemaal gehad met selfiesticks en kun je überhaupt het woord selfie eens niet meer aanhoren? Lees dan dit artikel waar de komische website The Oatmeal korte metten maakt met de selfiestick.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron