Fotografie: Blijf volhouden

Fotografie: Blijf volhouden

Fokelien Broekstra 401
Voor een goede foto is geen formule, de één fotografeert met veel donkere tinten, de ander maakt juist gebruik van veel lichte tinten. Fotograferen is toch ook een kwestie van smaak. Laat je dus niet afschrikken door reacties van anderen.

Goede foto

Laat jouw foto aan tien verschillende mensen zien en ze zullen alle tien jouw foto anders omschrijven, de een vindt hem prachtig, de ander misschien wel verschrikkelijk. Ieder heeft zijn eigen beeld bij een goede foto. Laat je dus nooit afschrikken door een reactie. Als jij tevreden bent kun je hooguit de feedback van een ander meenemen in je volgende shoot. 

Ontevreden

Als je ontevreden bent over je eigen foto kun je misschien spreken van een slechte foto. Maar ook dat is niet altijd waar. Soms kan een ander de foto juist geslaagd vinden, terwijl jij als fotograaf het helemaal niks vindt. Kies daarom je foto’s op kwaliteit en niet op je eigen mening.

Leren van je eigen fouten

Heb je echt een hele slechte fotodag gedraaid, dan is dat natuurlijk wel even balen. Maar niet getreurd, iedere fotograaf heeft weleens een baaldag na een shoot. Gooi je foto’s niet gelijk weg, bekijk eerst eens rustig wat er fout is gegaan, waren het de instellingen of zat het probleem ergens anders in? Leer van je fouten zodat je het de volgende keer anders aan kan pakken. En, bekijk de foto's een week later nog eens. Waarschijnlijk vind je de foto's dan veel minder slecht en kun je er met een frisse blik naar kijken.

Heb jij weleens een slechte fotodag gehad? 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien