Fotograferen vlak voor of na een bui

Fotograferen vlak voor of na een bui

Fokelien Broekstra 324
Als je geen ochtendmens bent en ’s avonds thuis wil zijn voor het eten, dan mis je de zonsopkomst en zonsondergang. Maar naast deze momenten is er nog een mooi moment om te fotograferen. Ga er eens op uit vlak voor of net na een bui.

Zonsopgang of zonsondergang

We hebben al een aantal keer omschreven dat rond zonsondergang en zonsopgang de beste momenten zijn om te fotograferen. De luchten kunnen mooi kleuren, het licht is niet meer zo hard, het heeft veel voordelen om juist rond deze tijd er op uit te gaan. Maar wat als je zowel ’s morgens als ’s avonds niet in de gelegenheid bent om foto’s te maken?

Vlak voor of vlak na een bui

Heb jij je weleens verbaasd over de super donkere lucht vlak voor of vlak na een bui? Ook dit is natuurlijk een geweldig foto-onderwerp. Want wat is er mooier dan een dramatische luchten. Dit soort natuurverschijnselen zijn natuurlijk geweldig om te fotograferen.

Ogen open

Het belangrijkste is om je ogen open te houden en de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Soms kun je op buienradar buien zien ontstaan die voor jou interessant zijn om te fotograferen.

Eigen veiligheid

Natuurlijk is het mooi om een onweersbui te fotograferen of tijdens andere gevaarlijke omstandigheden. Maar hou er altijd rekening mee dat je eigen veiligheid voor gaat. Dan mis je maar een prachtig fotografie moment maar eigen veiligheid gaat hoe dan ook voor.

Laat jou mooiste foto’s van regenbuien aan ons zien in de gallery!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien