Fotograferen vanuit een extreem laag standpunt

Fotograferen vanuit een extreem laag standpunt

Senta Bemelman 621
Een foto vanuit een laag standpunt kan de sfeer volledig veranderen. Maar probeer ook eens vanuit een extreem laag standpunt te fotograferen voor een indrukwekkend effect!

Wanneer je laag bij de grond fotografeert, kan dit een dramatisch effect opleveren.  Maar ga nog een stapje verder en houd je camera nog dichter bij de grond. Je kunt zelfs jouw spiegelreflex op de grond zetten. Zie hoe de wereld verandert!

Op de onderstaande foto’s zie je hoe dit verschil er in de praktijk uitziet! Door het asfalt of de stoeptegels kan de belichting totaal anders zijn wanneer je vanaf de grond fotografeert. Zo kan het natgeregend wegdek  in de avond ineens een reflecterend vlak worden door de weerspiegeling van de lantaarnpalen.

Creatief

Pas extreem lage hoeken niet alleen toe op straat, maar ook bij het vastleggen van de natuur of bij een andere tak van de fotografiewereld! Experimenteer en kijk bij welke fotografiegenres het past. Laat je model bijvoorbeeld op de straat zitten en gebruik een extreem lage hoek voor een totaalshot. Of probeer productfotografie interessant te maken door je product in een interessante omgeving op de grond te leggen en te fotograferen vanuit een extreem laag standpunt.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta