Fotograferen in warme klimaten

Fotograferen in warme klimaten

Fabienne Keijzer 323
Warme, zonnige plekken zijn vaak mooie locaties voor fotografie. Maar fotograferen in deze condities vergt de nodige voorbereiding. Wij hebben een aantal aandachtspunten op een rijtje gezet.

Bescherm je apparatuur

Het strand is een populaire locatie voor het maken van mooie foto’s. Maar het is niet de meest ideale plek om je dure apparatuur te gebruiken. Het is een goed idee om een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen. Zo kun je een Uv-filter gebruiken om je lens te beschermen tegen het zand. Probeer van lens te wisselen op een plek waar geen zand is, of zorg ervoor dat je uit de wind staat.
De temperatuur kan ook van invloed zijn. Zo kunnen batterijen sneller leeg raken door de warmte. Laad van tevoren genoeg batterijen op zodat je niet met een lege accu komt te zitten.

De zon

Buiten dat het veel te warm is, is het ook niet ideaal om te fotograferen op het warmste moment van de dag. De zon staat dan heel hoog en dit kan voor vreemde schaduwen zorgen als je bijvoorbeeld mensen gaat fotograferen. De zon kan er ook voor zorgen dat je het Lcd-scherm van je camera niet goed meer kunt zien. Hiervoor zijn er speciale klepjes die je op je camera kunt bevestigen. Deze beschermen ook nog eens je scherm. Bijvoorbeeld deze Swivi Foldable Sun Shade, €24,95 via CameraNU

Denk aan jezelf

Als je druk bezig bent met fotograferen kun je wel eens vergeten om voor jezelf te zorgen. Drink genoeg water op een warme dag en smeer je goed in met zonnebrandcrème. Het is vaak ook fijn om een hoofddeksel te dragen om de kans op een zonnesteek te verminderen.

Omslagfoto: 'Greetings to the sun in Zadar' door lezersfotograaf Marjo Steffen 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne