Fotografen hebben geen logo nodig

Fotografen hebben geen logo nodig

Nadja Geskus 1985
Veel fotografen hebben een logo, een afbeelding waarvan wordt gedacht dat mensen jou eraan herkennen. Maar is dat wel echt zo? Waarom gebruiken fotografen een logo?

Logo

Het maken van een logo kan veel tijd en geld kosten. Je plaatst hem op je foto’s, op je website. Je hebt immers een bedrijf en een bedrijf heeft een logo nodig. Toch? Maar ken jij het logo van drie bekende cabaretiers? Of het logo van drie bekende fotografen? Nee, want de meesten hebben die niet. Maar wat ze wel uniek maakt, is hun naam. En daar worden ze door herkend.

Stijl

Nog iets anders wat veel belangrijker is dan een logo, is de stijl waarin je fotografeert. Veel opdrachtgevers komen naar je toe vanwege de manier waarop je fotografeert. Niet vanwege het logo dat je gebruikt. Dat is ook de manier waarop je onthouden wil worden. “Oh, dat is die fotograaf met die fantastische stijl!”

Fotografen hebben geen logo nodig

Nodig

Als kunstenaar zijnde, wat dat ben je als fotograaf, heb je meer dan genoeg aan je naam. Een logo voegt eigenlijk vrij weinig toe. Je werk is verbonden aan jouw naam. Als jij een goed portfolio hebt, zullen de mensen naar je toe komen voor opdrachten. Werk aan je portfolio en niet aan een logo, daar heb je veel meer aan. Eens, of niet?

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van John Boutsen

Helemaal mee eens !!!!