Fotografen gaan op pad met goedkope camera’s

Fotografen gaan op pad met goedkope camera’s

Senta Bemelman 469
Ligt het aan de camera of aan de fotograaf of een goede foto wordt gemaakt? Een paar fotografen gingen de uitdaging aan en fotografeerden met goedkope camera’s.

Als beginnend fotograaf schaf je het liefste een zo professioneel mogelijke camera aan. Maar betekent een goede camera ook een betere foto? In de onderstaande video’s zie je in hoeverre de vaardigheden van fotografen ook meetelt in het fotografieproces. In de video’s zie je hoe verschillende fotografen met diverse goedkope (speelgoed) camera’s te werk gaan.

 

Oplossingen

Probeer zelf ook eens met een speelgoed- of wegwerpcamera te fotograferen. Hierdoor leer je creatieve oplossingen te bedenken voor belichtingsproblemen. Zoals je in de eerst video ziet, gebruikt de fotograaf een klein spiegeltje om het licht te weerkaatsen. Wees creatief en probeer ook met een wit vel papier te werken om het licht te reflecteren.

Bovendien leer je met dit soort camera’s bewust omgaan met de compositie. Je hebt een beperkt aantal foto’s op je rolletje en daardoor moet je bewust fotograferen. Met een digitale spiegelreflexcamera kun je direct de foto’s terugkijken en eventueel verwijderen. Met wegwerpcamera’s werk je nog op de ouderwetse manier en moeten de foto’s worden ontwikkeld. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta