Fotografen en videografen kunnen ook perfect samenwerken

Fotografen en videografen kunnen ook perfect samenwerken

Fokelien Broekstra 444
Steeds meer koppels kiezen ervoor om een fotograaf en videograaf in te huren om de bruiloft vast te leggen. Beide hebben als doel om het perfecte beeld te maken. Het is daarom belangrijk dat ze elkaar de ruimte geven.

Werk samen als een team

Fotografen en videografen zijn niet elkaars tegenstander, je hebt immers hetzelfde doel. Als je als team samenwerkt kun je elkaar ook helpen. Stel de fotograaf mist een beeld die de videograaf wel te pakken heeft dan kan er makkelijk een screenshot uitgehaald worden. Andersom kan een film mooi aangevuld worden met foto’s. Het kan dus handig zijn om elkaar te helpen.

Timing

Een van de grootste problemen waardoor er ergernis kan ontstaan is de timing. Er is niet altijd de ruimte dat beide vrijuit beelden kunnen maken. Ze staan elkaar in de weg waardoor een van de twee een belangrijk beeld kan missen. Het is daarom handig om voor de bruiloft met elkaar om tafel te gaan zitten en een plan en tijdschema te maken. Hierdoor kun je elkaar juist gaan aanvullen in plaats van tegenwerken.
Bespreek ook het lensgebruik. Als de een met een 24mm werkt kan de ander misschien juist meer een zoomlens gebruiken. Hierdoor kun je beide een andere beeldervaring creëren.

Receptie

Op de receptie moet veel worden vastgelegd. Denk hierbij aan de felicitaties van verschillende belangrijke personen, ook de eerste dans is erg belangrijk om goed vast te leggen. Communicatie tussen de videograaf en fotograaf is daarom erg belangrijk. Hierdoor kan ieder zijn eigen ding doen. 

Vanessa Joy en Robbie Canter gaan in gesprek en bespreken de verschillende omgangspunten en hoe je dit het beste kan regelen.

 


 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien