Fotograaf wordt getreiterd omwille het verdedigen van haar auteursrecht

Fotograaf wordt getreiterd omwille het verdedigen van haar auteursrecht

Redactie 1143
Door het digitale tijdperk is het enorm makkelijk om anoniem elkaar te beledigen via internet. YouTube en andere websites staan vol met haatcomments die het leven van anderen behoorlijk zuur kunnen maken. Dit overkwam ook een fotograaf uit Georgia.

De fotograaf

Breana Welch is een jong getalenteerde fotograaf uit Augusta in de staat Georgia. Ze is nog maar 20 jaar oud en is vanaf 30 november 2014 trotse eigenaresse van haar eigen bedrijf Easy Breezy Photography. Ze is dol op fotografie en heeft al 150 fotoshoots gedaan binnen haar eerste jaar als freelancer. Ze is gedreven in verschillende fotografiegenres zoals verjaardagen, zakelijk, newborn en het vastleggen van verliefde stelletjes. Helaas is Welch het mikpunt geworden van online pesterijen.

Pesten

Pesten is een maatschappelijk probleem waarbij het leven van tieners en zelfs volwassenen onverdraagzaam worden door de hoeveelheid pesterijen. Tot op de dag van vandaag gebeuren de meest verschrikkelijke dingen. Vorig jaar verscheen het nieuws dat een 15-jarige scholier uit Heerlen zelfmoord gepleegd nadat hij het mikpunt was geworden van pesterijen. Na het schrijven van een afscheidsbrief stapte hij uit het leven.

Welch

Welch is ook het mikpunt geworden van pesterijen. Een van haar foto’s is zonder toestemming geplaatst op een ander account met maar liefst 66.000 volgers. Het plaatsen van een foto zonder toestemming is al fout, maar de foto werd op dat account volledig belachelijk gemaakt. Welch heeft contact opgenomen met het desbetreffende account en heeft hen vriendelijk verzocht om de foto te verwijderen. Vanaf dat moment ging het mis.
Welch kreeg verschrikkelijke berichten en het ging van kwaad tot erger. Doodsbedreigingen en zelfs haar woonadres werd online gepubliceerd. Anderen begonnen negatieve reviews te plaatsen met als gevolg dat haar 4.8/5 sterren naar 1.9/5 sterren ging. Hoe dit afloopt, zie je in de video hieronder.

 

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie