Fotograaf Steve McCurry presenteert nieuw boek in Nederland

Ymke Frijters 2828
Fotograaf Steve McCurry geeft op 19 oktober en signeersessie in Nederland. Met zijn foto 'Afghan Girl', van het meisje met de indringende groene ogen, werd hij wereldberoemd. Deze maand verschijnt McCurry's boek 'Voorbij de camera, het verhaal achter de foto'.

McCurry's foto 'Afghan Girl' stond in 1985 op de cover van National Geographic Magazine en is een van 's werelds bekendste foto's.

Tijdens zijn bezoek aan Nederland geeft Steve McCurry interviews en een lezing over zijn werk in fotografiemuseum Foam Amsterdam. De lezing was echter binnen een uur al uitverkocht. Wil je de wereldberoemde fotograaf toch ontmoeten? Hij geeft op zaterdag 19 oktober om 16.00 uur een signeersessie in de Bijenkorf in Amsterdam. Deze sessie is voor iedereen toegankelijk en duurt tot ongeveer 16.45 uur.

Zijn boek 'Voorbij de camera, het verhaal achter de foto' vertelt de verhalen en avonturen achter veertien belangrijke foto's van McCurry. Het boek bevat ook niet eerder gepubliceerde foto's, notities, anekdotes en snapshots. In het boek legt McCurry uit hoe hij zijn onderwerpen vindt, zijn foto's maakt en hoe hij ze ontwikkelt. De meer dan honderd foto's in het boek komen uit de hele wereld: van Afghanistan tot Amerika, van India tot Tibet. Het boek kost 49,99 euro en is onder andere verkrijgbaar bij uitgeverij Terra.

afbeelding van Ymke Frijters
Door:

| Redacteur

Bekijk alle artikelen van