Fotograaf reist 5000 kilometer voor fotoreeks van Noord-Korea

Fotograaf reist 5000 kilometer voor fotoreeks van Noord-Korea

Senta Bemelman 1049
Als fotograaf ga je ver voor de perfecte foto, maar Maleisische fotograaf Reuben Teo neemt dit wel erg letterlijk. Hij legt 5000 kilometer af om Noord- Korea op een pittoreske manier op beeld vast te leggen.

Bij veel mensen, fotograaf of niet, wekt Noord- Korea veel interesse en nieuwsgierigheid op. Reuben noemt het een “Once in a lifetime experience.” Vooral het unieke en geheimzinnige karakter van de staat trok de aandacht van de fotograaf. Het is erg lastig om Noord- Korea binnen te komen door het strenge regeringsbeleid. Er zijn slechts enkele locaties vanuit waar je naar Noord- Korea kan reizen, zoals door China of Rusland. Naat de beperkte mogelijkheden tot toegang hangt er ook een prijskaartje aan de reis en die is niet licht. Het is vrij uniek als je wordt toegelaten tot het land.

Resultaat

Reuben eindigde in de stad  Pyongyang, waar hij de architectuur en straten fotografeerde. De rustige, elegante portretten deelde hij op zijn website. Hij probeerde in zijn fotoreeks, naar eigen zeggen, de pracht van een verkeerd begrepen staat te tonen.

Zou jij ook zo ver gaan voor de perfecte foto?

Foto's: Reuben Teo

 

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta