Fotograaf legt blikseminslagen vast op foto

Fotograaf legt blikseminslagen vast op foto

Senta Bemelman 695
Een lichtflits mooi op beeld vastleggen is een prestatie. Maar meerdere blikseminslagen binnen één frame krijgen is een kunst. Libanese fotograaf Karim Bechara slaagde er succesvol in om het natuurspektakel in Beirut, Libanon, op beeld vast te leggen.

Blikseminslagen

De indrukwekkende foto van de inslagen is waanzinnig. Naast een dosis geluk en een portie geduld moet je als fotograaf ook over kennis beschikken. Je moet de omgeving analyseren en de juiste instellingen voorzien. Neem een statief mee om bewegingsonscherpte te voorkomen.

Zorg dat je een redelijk laag diafragmagetal kiest. Omdat het donker is moet het diafragma ver open staan om licht door te laten. Ook een waarde van f/5 kan erg goed werken. Kies niet een te laag getal, anders duurt het erg lang voordat je camera al het licht heeft berekend. Probeer ook de ISO zo laag mogelijk te houden en ga voor een waarde van 100 of 200. Dan zie je de minste vertekening van je beeld. Bij de sluitertijd werkt 30seconden goed in dit soort situaties. Omdat je een statief gebruikt, kun je een langere sluitertijd gebruiken.

Karim Bechara

Op de 500px-pagina van Karim vind je voornamelijk mooie macrofoto’s van insecten en portretten van sterrrenhemels en nachtlandschappen. De onderwerpen zijn uiteenlopend, maar zijn vrijwel allemaal onderdeel van de natuur. De bliksemfoto is een goed voorbeeld van zijn natuurfotografie.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta