Fotograaf en militair tegelijk

Fotograaf en militair tegelijk

Fokelien Broekstra 2172
Het ene moment sta je met een wapen in je handen en tien minuten laten ben je weer druk aan het fotograferen, het is heel normaal voor fotografen in het leger. Mulitasken is erg belangrijk in de stressvolle en gevaarlijke omstandigheden. In de video is te zien hoe een fotograaf wisselt van camera naar geweer, dat voor hem heel normaal lijkt.

Het leger

In het leger fotograferen betekent niet alleen fotograaf zijn maar ook militair. Multitasken is in de gevaarlijke situaties heel normaal. Het omschakelen van camera naar geweer en weer terug behoort tot de dagelijkse standaard.  Fotograaf Rupert Frere laat zien wat het betekend om binnen defensie fotograaf te zijn. Tijdens een patrouille in Afghanistan filmt Frere bijzondere beelden met een camera op zijn helm. Je ziet zijn manier van werken. Oorspronkelijk werden deze beelden gebruikt in een interview met photography.news, maar nu zijn ze ook in deze video te zien!

Oorlog

Veel mensen moeten er niet aan denken om in een oorlogsgebied te werken. Voor Frere is het fotograferen van oorlog de mooiste tak binnen de fotografie. ‘Het fotograferen van oorlog is makkelijker, gezien er overal waar je kijkt emotie is. Het enige wat ik moest doen, was in leven blijven en fotograferen. Normaal gesproken ben ik op patrouille de enige die foto’s maakt, daarom is elk beeld ook uniek.’ Bekijk de website van Frere voor zijn bijzondere werk.

 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien