Fotofestival aan de Maas 2014

Redactie 1263
Van donderdag 18 t/m zondag 21 september 2014 vindt in Rotterdam het Fotofestival aan de Maas plaats. Het festival richt zich op vrijetijdsfotografie en omvat verschillende tentoonstellingen, workshops, presentaties van fotoverenigingen uit de regio en lezingen door professionele fotografen.

Persbericht:

Het Fotofestival aan de Maas wordt gehouden in de evenementenhal LP2 in Las Palmas, naast het Nederlands Fotomuseum aan de Wilhelminakade. De organisatie is in handen van de Fotobond Afdeling-12, het Nederlands Fotomuseum, LP2 en de SKVR Fotografie & Media.

Foto © Jan Hordijk
Foto © Jan Hordijk

Thematentoonstelling: Twilight

De hoofdtentoonstelling van het Fotofestival aan de Maas bestaat uit het werk van leden van  twintig regionale fotoclubs, aangesloten bij de Fotobond Afdeling-12. Deskundigen van het Fotomuseum, waaronder directeur Ruud Visschedijk, selecteren het beste werk uit alle inzendingen met het thema Twilight.

Letterlijk betekent Twilight 'schemering'. De schemering bevindt zich op de grens van dag en nacht, van donker en licht, zwart en wit. Maar Twilight vinden we ook tussen goed en kwaad en misschien wel tussen leven en dood. Dit thema is enerzijds geen eenvoudig onderwerp, anderzijds biedt het de creatieve fotograaf vele mogelijkheden om de fantasie alle ruimte te geven. De deelnemende vrijetijdsfotografen hebben dit thema op verschillende manieren geïnterpreteerd en in een beeld vormgegeven.

Foto © Barth Bakker
Foto © Barth Bakker

Overige activiteiten

Twintig fotoclubs presenteren zich eveneens met een eigen tentoonstelling. Er is een kleine tentoonstelling gewijd aan de regionale Joop van de Wetering-fotowedstrijd. Tevens is er een tentoonstelling van werk van Kees Molkenboer. Daarnaast presenteert het Fotofestival aan de Maas foto's van de Fotoweek (12 t/m 21 september) die dit jaar het thema 'Kijk! Mijn geluk' heeft.

Naast de genoemde tentoonstellingen biedt het Fotofestival presentaties door fotografen, fotoworkshops met uiteenlopende thema’s en lezingen. Het volledige programma van het Fotofestival aan de Maas 2014 is te vinden op de website: www.fotofestivalaandemaas.nl.

Foto © Aza Teeuwen
Foto © Aza Teeuwen

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie