Fotoboek maken van je Facebook-foto's

sanne 2837
Foto's die je op Facebook plaatst, tagt en deelt, vergeet je al snel. Zonde, want ook digitale herinneringen zijn het bewaren waard. Met een vernieuwde applicatie wil uitgeefplatform Blurb het makkelijker maken om van je Facebook-foto's een fotoboek te maken.

Een fotoboek maken van je Facebook-foto's kon al langer via Blurb. Met de recente verbeteringen moet het nu nog makkelijker worden om je digitale herinneringen te bewaren. Nieuw is de functie om uit meerdere foto's te kiezen. Je kunt foto's en de reacties van je vrienden toevoegen aan je eigen boek, alsook de foto's waarin je getagd bent.

blurb
Nadat je bent ingelogd op Facebook kun je foto's gaan selecteren

Onderzoek

Blurb deed ook even navraag onder haar gebruikers naar het belang van een dienst waarmee je Facebook-foto's bundelt in een fysiek boek. 55 procent van de ondervraagden zei weinig terug te kijken naar eerder geplaatste foto's en reacties op het platform. Tegelijkertijd gaven ze aan dat ze deze digitale herinneringen wel op een of andere manier wilden bewaren.

blurb
Kies de foto's uit je albums die je afgedrukt wilt zien

Blurb wil aan die wens gehoor geven met de 'Blurb voor Facebook'-app waarmee je een boekje van 18 x 18 centimeter kan maken. 'Er is geen twijfel over mogelijk dat onze gebruikers hun Facebook-foto's en de bijbehorende reacties op andere plekken willen terugzien', zegt Eileen Gittins, oprichter en CEO van Blurb. '75 procent van de Blurb-gebruikers met een Facebook-account heeft zijn of haar favoriete Facebook-foto's afgedrukt, omdat ze speciale herinneringen willen vastleggen. Maar daarin zijn de reacties en interacties helaas niet meegenomen. Met Blurb kan dat wel en is het mogelijk om bijzondere verhalen op een stijlvolle en betaalbare manier, tijdloos vast te leggen.'

blurb
Kies hoe het omslag van je boek eruit komt te zien

Nieuwe functies

  • Keuze uit meer foto's – gebruikers hebben toegang tot foto's die zijn geüpload door Facebook-vrienden en foto's waarin zij zijn getagd.
  • Nieuw cover design - de vier meest populaire foto's kunnen worden geordend in een stijlvol raster.
  • Verbeterde mogelijkheid om foto's te verzamelen – meer inzicht in de opbouw van de fotoselectie doordat foto's afkomstig zijn uit diverse albums.
  • Snellere verwerkingstijd - het verwerkingsproces is verbeterd, waardoor het mogelijk is om nog snel aanpassingen te doen voordat je het boek laat afdrukken.

blurb
Het resultaat

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne