Fotoarchief New York online te bekijken

jesse kraal 1616
Het is een van de meest gefotografeerde steden ter wereld, maar op Google kom je vooral foto's tegen van gele taxi's, duizenden vrijheidsbeelden en een overvloed aan wolkenkrabbers. Als je op zoek bent naar andere foto's, dan is het historisch fotoarchief van New York misschien wat voor jou.

Aangezien het aangename zomerweer nog even op zich laat wachten, hebben we een leuke tijdsbesteding voor je: het doorbladeren van het fotoarchief van de gemeente New York. Met ruim 870.000 foto's ben je namelijk wel even zoet voordat je alles gezien hebt.

New York
New York, maar dan in 1889. Al wel een Brooklyn Bridge, maar nog geen hoogbouw.

Voor de verandering zijn het ook niet allemaal foto's van de bezienswaardigheden die we nu wel kennen. De oudste foto stamt uit 1858 en toont een stuk natuur dat nu Central Park is. Indertijd was de stad zelf nog kleiner dan dat park tegenwoordig. Verder zijn er bijvoorbeeld foto's van de bouw van de Brooklyn Bridge en het Empire State Building. Alles bij elkaar een prachtig overzicht van 160 jaar geschiedenis van New York.

Dichter bij huis

Zoek je het liever dichter bij huis? Onder andere de gemeente Amsterdam, Den Haag en Utrecht hebben ook een eigen fotoarchief online staan.

afbeelding van jesse kraal
Door: Jesse Kraal

Jesse Kraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen van Jesse