Foto van de Week: Renate Pit

Foto van de Week: Week 11

Fokelien Broekstra 514
Renate Pit maakte een prachtig portret van een zeehond die recht in de lens kijkt. In de selectie ingezonden foto’s naar onze lezersgallery sprong haar foto er echt uit! Vandaag lichten we onze Foto van de Week uit, die de meeste stemmen kreeg op onze Facebook en we belonen haar met een leuke prijs!

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al eens gezien. Hierin delen we regelmatig inzendingen die ons zijn opgevallen. Ook kiezen we iedere vrijdag de Foto van de Week op Facebook, deze staat vervolgens de hele week bovenaan de tijdlijn van onze pagina.

In deze rubriek lichten we de winnende foto uit. Daarmee zetten we de maker van de foto in het zonnetje en bieden we alle lezers inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

Foto van de Week van Renate Pit

 Renate Pit maakte een mooi portret van een Zeehond en stuurde deze in naar onze lezersgalleryDe foto van het dier is gemaakt door een glazen afscheiding heen, om hier zo weinig mogelijk last van te hebben heeft ze haar camera tegen het glas geplaatst. “Ik heb vervolgens ingezoomd om de omgeving te verbloemen en scherp gesteld op de ogen, met deze foto als uiteindelijke resultaat”. Vertelt Renate ons.

Dieren fotograferen

“Net als bij een menselijk portret, is het ook bij dieren belangrijk om scherp te stellen op de ogen. Daarnaast kijk ik altijd naar het standpunt om dit op ooghoogte te krijgen”. Zegt Renate.  Daarnaast zegt ze dat je ook eens ‘out of the box’ kunt denken om een bijzonder resultaat te krijgen.

Gefeliciteerd met deze benoeming Renate jij wint onderstaande prijs!

Weekwinnaarsprijs: Boek Insta Grammar - Cats van Irene Schampaert 

Instagram is populairder dan ooit, gemiddeld wordt er wereldwijd 80 miljoen nieuwe foto’s op de site geplaatst. Insta Grammar Cats heeft de mooiste en grappigste kattenfoto’s die geüpload zijn verzameld in een boekvorm, samen met de stoere, chique, slapende, gekleurde, eigenwijze en bewerkte katten. Het boek heeft een A5-formaat.

Heb je niet gewonnen, maar wil je wel graag het boek hebben? Dan kun je hem bij TerraLannoo

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien