Foto van de Maand: Remon van der Zwaag

Foto van de Maand: Remon van der Zwaag

Fokelien Broekstra 697
Dagelijks maken we een selectie van foto's die ingezonden worden in onze lezersgallery, op onze Facebookpagina lichten we deze inzendingen uit. Maandelijks benoemen we een van onze spotlight foto’s tot de Foto van de Maand! Wij vonden de foto van Remon van der Zwaag de mooiste foto van december.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al voorbij zien komen. Hierin delen we regelmatig inzendingen die ons zijn opgevallen.
In deze rubriek lichten we de winnende Foto van de Maand uit. Daarmee zetten we de maker van de foto in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

Foto van de Maand is gemaakt door Remon van der Zwaag 

Foto: Remon van der Zwaag 

Lichtvervuilig

Op Texel wordt de lucht nog niet heel erg vervuild met licht. Hierdoor zijn er op een heldere nacht veel sterren te zien. “Op het noorden hebben we licht van een vuurtoren en in het zuiden zien we de lichten van Den Helder. Allebei geven ze veel licht af waardoor er snel een gele gloed over de foto’s komt.”

Locatie

De plek waar de foto is genomen is een van de donkerste op het eiland, vertelde Remon ons. Er staan veel bomen omheen waardoor hij geen last had van externe lichten. Hij plaatste zijn statief op een stevige ondergrond en haalde de riem van zijn camera om trillingen te voorkomen.

Tips

Gebruik een app als je de Melkweg met het blote oog niet goed kan zien. Remon raadt ons de app Planets voor Android aan. Volgens hem geeft dit het beste resultaat. Daarnaast is het handig om een lichtgevoelige lens te gebruiken. “Ik gebruikte een diafragma van f/2.8.”

Camera instellen

“Als je een witbalans gebruikt tussen de 3200 en de 4000 K geeft na mijn idee het mooiste effect. De manual focus is daarnaast ook een goede optie. Je autofocus weet namelijk niet waar hij scherp moet stellen omdat de omgeving te donker is.” Zegt Remon.  Klap daarnaast je spiegel open voor je de foto maakt, hier voorkom je trillingen mee.

De Foto van de Maand krijgt een vermelding in het Digifoto Magazine en een abonnement op Digifoto Starter!
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien