Foto van de maand: Januari

Foto van de maand: Nordwin Alberts

Fokelien Broekstra 765
Dagelijks maken we een selectie van foto's die ingezonden worden in onze lezersgallery, op onze Facebookpagina lichten we deze inzendingen uit. Maandelijks benoemen we een van onze spotlight foto’s tot de Foto van de Maand! Wij vonden de foto van Nordwin Alberts de mooiste foto van januari.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al voorbij zien komen. Hierin delen we regelmatig inzendingen die ons zijn opgevallen.
In deze rubriek lichten we de winnende Foto van de Maand uit. Daarmee zetten we de maker van de foto in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

Foto van de Maand is gemaakt door Nordwin Alberts 

Foto: Nordwin Alberts 

De foto

De foto is gemaakt op 18 januari in de Weerribben in de kop van Overijssel. Er was een mooi rijplandschap ontstaan door de mist. ‘Het landschap krijgt een geheel andere sfeer en uitstraling. Ik heb speciaal een middag vrij genomen om het landschap in te trekken’ zegt Nordwin. Het was een mooie manier om even het hoofd leeg te maken verteld Nordwin. Kijken en observeren was een van de belangrijkste dingen die hij die middag heeft gedaan.

Apparatuur

Nordwin heeft de foto gemaakt met een Nikon D810 met een 80-200mm f/2.8 zoomlens. Met de instellingen van een sluitertijd met een sluitertijd van 1/250, een diafragma van F5.6 en een ISO-waarde van 64.

Nabewerking

Het enige wat aangepast is zijn de standaard nabewerkingen met een beetje kleur en contrast. Dit heeft hij gedaan omdat hij in RAW fotografeert, lees meer over het verschil tussen RAW en JPEG in dit artikel!

Tip van Nordwin

KIJKEN! Kijken is erg belangrijk in de foto. Als je de rust neemt om goed te kijken naar het landschap, het licht, beeldelementen die belangrijk kunnen zijn in de compositie. “Zet niet gelijk de camera voor je gezicht, hierdoor mis je heel veel belangrijke momenten.” Daarnaast kun je beter iets te ruim kadreren dan te smal.
 

De Foto van de Maand krijgt een vermelding in het Digifoto Magazine en een abonnement op digifoto Starter!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien