Foto van de Maand: Lex Schulte

Foto van de Maand: Maart

Fokelien Broekstra 541
Dagelijks maken we een selectie van foto's die ingezonden worden in onze lezersgallery, op onze Facebookpagina lichten we deze inzendingen uit. Maandelijks benoemen we een van onze spotlight foto’s tot de Foto van de Maand! Wij hebben de foto van Lex Schulte gekozen als onze Foto van de Maand

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht de spotlight vermeldingen uit de lezersgallery al voorbij zien komen. Op social media delen we regelmatig mooie foto’s die binnen zijn gekomen.
In deze rubriek lichten we de winnende Foto van de Maand uit. Daarmee zetten we Lex Schulte met zijn foto in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

De foto

De foto van Lex Schulte is gemaakt op een stromachtige dag. ‘Als het bewolkt is en het harder gaat waaien, ga ik vaak op pad om beweging van wolken te fotograferen met een lange sluitertijd’. Lex gebruikt hiervoor een ND-filter waardoor hij de sluitertijd kon verlagen na 1/2 seconden om vervolgens zes minuten lang foto’s te maken.

Automatisch samenvoegen

‘Mijn Olympus OMD E-M5 Mark II voegt deze foto's automatisch samen tot een lange sluitertijd met als gevolg dat de beweging van de wolken zichtbaar worden. Het is ook mogelijk om dit achteraf te doen in programma’s als Photoshop’. Op de computer heeft hij de foto omgezet naar zwart-wit met NIK silverefex. ‘ik heb dit gedaan omdat een zwart-wit foto meer drama geeft en minder afleid.

Tip van Lex

‘Lange sluitertijden zijn op ieder moment van de dag leuk om mee te werken. Dit hoeft niet alleen ’s nachts. Ga op pad en vertraag de tijd. Ik ben vaak erg verrast door het effect’!

De maandwinnaar wint een mooie prijs - een abonnement op ons magazine: digifoto Starter! 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien