Foto van de maand: Gerda Hulsebos

Foto van de Maand: Gerda Hulsebos

Fokelien Broekstra 447
Dagelijks maken we een selectie van foto's die ingezonden worden in onze lezersgallery, op onze Facebookpagina lichten we deze inzendingen uit. Vanaf deze maand benoemen we een van onze spotlight foto’s tot de Foto van de Maand! Deze maand is dit een foto van Gerda Hulsebos.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al voorbij zien komen. Hierin delen we regelmatig inzendingen die ons zijn opgevallen.
In deze rubriek lichten we de winnende Foto van de Maand uit. Daarmee zetten we de maker van de foto in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

Foto van de Maand is gemaakt door Gerda Hulsebos


Foto Gerda Hulsebos

De foto

Gerda maakte haar foto in het bos rondom Chateau Nieruil in Frankrijk. Ze was hier op vakantie en was een rondrit aan het maken door de prachtige omgeving. “Bij het kasteel wilde ik graag een foto maken, met mijn net aangeschafte Panasonic Lumix FZ1000” vertelde Gerda.
Er was hard licht midden op de dag, en het was zeer warm. Ze maakte daarom een wandeling door het bos rond het kasteelmeer. “Ik was al langere tijd op zoek naar een kans om de porseleinzwam te fotograferen”. Ze was onwijs blij dat ze deze porseleinzwam tegen kwam. Ze kwam hem regelmatig tegen op internet, maar had de zwam zelf nog nooit gefotografeerd. “Ik nam vanaf meerdere standpunten diverse foto’s, waaronder zo laag mogelijk bij de grond met behulp van het draaibare LCD-scherm en zag toen het prachtig gefilterde licht met de felblauwe lucht door de bladeren van de bomen. Dit maakte mij helemaal blij”.

Nabewerking

Naderhand heeft ze de foto iets bijgewerkt. “Ik heb de foto iets bijgesneden om een rustiger beeld te creëren en het blauw beter te laten uitkomen, ik heb het contrast iets versterkt, plus een klein beetje lichte vignet gegeven voor de sfeer”, legt Gerda uit.

Tip van Gerda

“Door goed naar het werk van andere fotografen te kijken. En door mee te doen aan diverse fotogroepen waaronder Digifoto Starter en Facebook en heb ik mijn fotowerk naar een hoger niveau kunnen brengen. Het feit dat al enkele van mijn foto’s in de Spotlight stonden bij Digifoto Starter geeft zeker een aanmoediging: je bent op de goede weg”, zegt Gerda.
 

De Foto van de Maand krijgt een vermelding in het Digifoto Magazine!
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien