Foto van de Maand:

Foto van de Maand: februari

Fokelien Broekstra 542
Dagelijks maken we een selectie van foto's die ingezonden worden in onze lezersgallery, op onze Facebookpagina lichten we deze inzendingen uit. Maandelijks benoemen we een van onze spotlight foto’s tot de Foto van de Maand! Wij vonden de foto van Marjolein van Hekke de mooiste foto van februari.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht de spotlight vermeldingen uit de lezersgallery al voorbij zien komen. Op social media delen we regelmatig mooie foto’s die binnen zijn gekomen.
In deze rubriek lichten we de winnende Foto van de Maand uit. Daarmee zetten we Marjolein met haar foto in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

Foto van de Maand is gemaakt door Marjolein van Hekke

De foto

Marjolein van Hekke is op het idee gekomen voor de foto door inspiratie op te doen op internet. Om de foto te kunnen maken heeft ze een bos tulpen gebruikt. De tulpen heeft ze bij het raam gezet zodat ze natuurlijk licht op haar foto kon krijgen.  Daarna is ze een paar tulpen voorzichtig uit elkaar gaan halen. Ze heeft voorzichtig het kroontje uit de tulp geknipt hierdoor kon ze hem met een klodder lijm op een wit papier plakken. Toen de kroon vast zat is ze begonnen met de bladeren, deze moesten zorgvuldig om de kroon heen geplaatst worden voor het mooiste resultaat.

Apparatuur

Marjolein heeft een Sony A77I gebruik om de foto te kunnen maken. Als lens gebruikte ze een 50mm f1.8 lens van Sony

Nabewerking

“In Lightroom heb ik enkele aanpassingen gedaan. Deze veranderingen bestonden uit kleur, contrast en een vignet.”

Tips van Marjolein

Wat Marjolein haar medefotografen graag wil meegeven:

  • Ga heel veel fotograferen en proberen, probeer alles uit, landschap, portret etc. Door verschillende dingen te proberen leer je ook verschillende technieken kennen.
  • Ga een cursus volgen waar je opdrachten voor moet uitvoeren. ZO dwing jij jezelf om ‘out of the box’ te denken en handelen, daar leer je veel van.
  • Laat je inspireren door andere fotografen
     
afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien