Foto van de maand: Evy van Dijk

Foto van de maand: Evy van Dijk

Redactie 569
Dagelijks maken we een selectie van foto's die ingezonden worden in onze lezersgallery, op onze Facebookpagina lichten we deze inzendingen uit. Maandelijks benoemen we een van onze spotlight foto’s tot de Foto van de Maand! Wij vonden de foto van Evy van Dijk de mooiste foto van oktober.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al voorbij zien komen. Hierin delen we regelmatig inzendingen die ons zijn opgevallen.
In deze rubriek lichten we de winnende Foto van de Maand uit. Daarmee zetten we de maker van de foto in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

Foto van de Maand is gemaakt door Evy van Dijk


Foto Evy van Dijk

De foto

Bij het maken van deze foto heeft Evy gebruik gemaakt van een Nikon 5300 met het objectief Nikkor 50 mm 1.8. Het verhaal achter de foto: In Indonesie stond dit oude vrouwtje, van nog geen 1,30 meter langs de kant van de weg. Ze durfde niet over te steken. Evy: "Ik bood haar mijn hand aan en stak met haar over, ze heeft mijn hand daarna niet meer losgelaten. We hebben zo een paar minuten dezelfde richting opgelopen, hand in hand, ze bleef maar naar me lachen met die paar tanden die ze nog had. Ik vroeg haar hoe oud ze was, 100 zei ze en toen lachte ze nog harder." 

Nabewerking

Evy heeft de foto bewerkt met Lightroom. Hierin heeft ze vooral het contrast, schaduwen en hooglichten aangepast. De foto is bijgesneden zodat het gezicht van de oude vrouw centraal op de foto staat. En als laatste heeft ze de helderheid flink opgeschroefd zodat haar rimpels en haar imperfecte schoonheden duidelijker zichtbaar werden.

Tip van Evy

"Voor mij is fotograferen vooral: Doen! Veel oefenen maar ook durven. Uitproberen en je grenzen durven te verleggen, uit je comfortzone gaan. Bij het fotograferen van mensen uit andere culturen vind ik het een 'must' om eerst te vragen of ik een foto mag maken, respect en communicatie is het allerbelangrijkst. Stel jezelf open voor andere mensen dan zul je een veel betere foto maken dat een verhaal vertelt. Ik weet ook dat dit vaak makkelijker gezegd is dan gedaan. Maar hoe vaker je over je grens heen stapt, hoe makkelijker het wordt, en hoe meer je jezelf ontwikkelt als fotograaf."

De Foto van de Maand krijgt een vermelding in het Digifoto Magazine en een abonnement op Digifoto Starter!
 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie