Foto van de Dag: Annie van Spriel

Foto van de Dag: 22 maart

Fokelien Broekstra 405
Annie van Spriel is sinds eind 2016 in het bezit van haar eerste DSLR met een kitlens. Gisteravond was ze langs de A2 bij de Haarrijnseplas waar altijd bijzondere zonsondergangen te zien zijn. Deze foto is onze nieuwe Foto van de Dag!

Lezersgallery

Dagelijks krijgen wij vele foto's toegezonden in onze lezersgallery. Elke dag kiezen we een foto uit de gallery die we zowel op onze website als op social media in de schijnwerpers zetten. Vandaag is hier een prachtige zonsondergang bij de Haarrijnseplas voor uitgekozen, gemaakt door Annie van Spriel. Een kleurrijke foto die ze per toeval maakte. 

De foto

De foto is bij toeval ‘ontdekt’. Ze was gisteren na een wat gehaaste reis net op tijd bij de locatie aangekomen. Ze pakte snel haar camera uit de auto en steunde hem gedeeltelijk op het autodak. “Ik had in eerste instantie niet door dat ik de schittering van de zon op het autodak mee fotografeerde. Toen ik me hier van bewust werd, vond ik het effect erg mooi en ben ik het juist gaan gebruiken”.

Startende fotograaf

Met haar eerste spiegelreflex, een Canon 1200D met kitlens is Annie van Spriel een beginnerscursus fotografie gaan volgen. Voorheen fotografeerde ze met een compactcamera, waardoor de overstap even wennen was. Door een fotografiecursus is ze anders naar landschappen is gaan kijken. “Ik denk nu eerder na over de vraag: Is dit een mooi plaatje? Hierdoor ben ik bewuster gaan fotograferen”, zegt Annie.

Tip van Annie

“Volg als je net begint met fotograferen een beginnerscursus fotografie bij een fotoclub. Hier leer je de basis van de fotografie en je leert een enthousiaste groep fotografen kennen waar jij weer wat van kan leren”, zegt Annie. Daarnaast leest ze veel tips en kijkt ze naar de instellingen van andere fotografen.

Gefeliciteerd Annie, jouw foto is verkozen tot onze Foto van de Dag

Voor meer foto's van de Haarrijnseplas is het boek van Christiaan Krouwels - Haarrijnseplas misschien iets voor jou.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien