Foto van de dag: 20 april 2016

Foto van de dag: 20 april 2016

Senta Bemelman 502
Dagelijks krijgen wij veel foto's toegezonden in onze lezersgallery. Elke dag kiezen we een foto uit de lezersgallery die we zowel op onze website als op sociale media in de schijnwerpers zetten. Inspirerend en mooi om naar te kijken! De Foto van de Dag is vandaag gemaakt door Glenn Mostert!


Foto © Glenn Mostert

'Een aantal maanden geleden gaf mijn moeder de oude scheerdoos van mijn opa. Ze vroeg mij om daar wat mooie foto's van te maken, zodat zij die naar haar broers en zussen kon sturen. Na bedacht te hebben hoe ik de doos op een leuke manier kon fotograferen dacht ik; waarom ga ik er zelf niet op? Dus op een vrijdagavond heb ik de woonkamer omgebouwd tot fotostudio en zette mijn lampen op en begon te experimenteren met licht, kleurfilters en lenzen.

In de scheerdoos vond ik oude Gillette navul scheermesjes, Gillette scheermes, De Vergulde Hand scheerzeep, een scheerkwast en een aluin steen.

Het duurde even voordat ik helemaal tevreden was met het licht en beeld, maar ben zeer tevreden over het eindresultaat. Ik gebruikte twee Bowens flitsers, één met een beauty dish voorzien van een grid, de tweede met een paraplu. Dan had ik ook nog een speedlite opgesteld met een Westcott Rapid Box.

Rechts bovenin zie je een foto van mijn opa.' 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta