Foto-App: Snapbucket

Justin 1803
Photobucket, een foto- en video-opslagdienst, heeft ook een applicatie voor Android ontwikkeld waarmee je foto's kunt bewerken: Snapbucket. Een gratis applicatie waarmee je in simpele stappen opvallende effecten kunt toevoegen aan je foto.

De ontwikkelaar van Snapbucket is Photobucket, een website waar je foto's en video's kunt opslaan. Deze opslagdienst was zo'n groot succes dat het overgenomen werd door Fox Media. Uiteindelijk besloot het bedrijf zich ook te richten op apps voor je smartphone en kwam met Snapbucket op de proppen. Deze app is verkrijgbaar voor Android, iOS, Blackberry en Windows Phone verkrijgbaar en is geheel gratis.

Maar het feit dat de app gratis is, maakt het niet gelijk een aanrader. Wat kan je precies doen met Snapbucket? En wat vooral belangrijk is: hoe onderscheidt het zich van de rest van de fotografie-apps?

Om daar achter te komen, testten wij de versie voor Android. Allereerst valt op dat Snapbucket enorm eenvoudig in gebruik is. Je opent de app en kan gelijk beginnen met 'snappen', oftewel foto's maken. Eenmaal gemaakt krijg je de optie om een 'set' toe te voegen. Dit zijn filters die Photobucket zelf ontwikkeld heeft, zoals 'pro', 'sunrise' of 'ghost'.

Overdreven effecten

Sommige sets zijn van mindere kwaliteit, zoals 'pop art', maar het aantal keuzes is een groot pluspunt. Helaas voegt de applicatie bij de sets automatisch een dikke rand toe, waardoor ze vaak overdreven overkomen. Details van je foto's bewerken zit er dus niet in bij Snapbucket.

Je kunt er ook voor kiezen om gewoon filters aan de foto's toe te voegen, waarbij de bekende namen voorbijkomen: 'lomo', 'zwart-wit' en 'vintage'. De app laat de rand hier achterwege, maar de filters zijn wel wat sterk. Je foto's worden er niet automatisch mooier op.

Naast deze twee opties is het ook nog mogelijk om vignettes, effecten en randen toe te voegen.

Opslagdienst

Eenmaal klaar met het bewerken, sla je het eindproduct op. Hier komt de functionaliteit van Photobucket goed van pas: je kunt de foto's lokaal opslaan (op je smartphone), maar je kunt ze ook online opslaan. De opslagdienst komt daarbij goed van pas.

Helaas moet je hier wel een account voor hebben, ook al is het ook mogelijk om in te loggen met je Facebook- en Twitter-account. Je kunt dan wel overal jouw bewerkte foto's bekijken; vanaf je pc, laptop, tablet of smartphone.

Conclusie

Snapbucket is wellicht niet de mooiste fotobewerkings-app die er verkrijgbaar is, maar de functionaliteit van de opslagdienst zorgt ervoor dat hij zich wel onderscheidt van de rest. De effecten zijn soms wat dik aangezet, maar soms is dat precies wat je zoekt. Voor een gratis app dus een prima optie.

Foto-App: Snapbucket
Rechts zie je het resultaat na het toevoegen van de set 'pro'.

afbeelding van Justin

Justin Koornneef | Redacteur

Afgestudeerd van de MA Media & Journalistiek en schrijft het liefst heel de dag door. Video's over Hongaarse fotografen of de inspiratiebron van Steve Jobs: elk nieuws breng ik zo duidelijk en uitgebreid mogelijk. Ook altijd in voor een sterke espresso.

Bekijk alle artikelen van Justin