Foto-App: Roidizer voor Android

Justin 1888
Foto's met een app bewerken zodat het lijkt alsof ze regelrecht uit een polaroid-camera zijn gerold: het polaroid-effect is al jaren immens populair. De ontwikkelaars van Roidizer richten zich specifiek op dit effect met een mooi vormgegeven gratis applicatie voor Android.

Roidizer heeft veel weg van Instagram, een van de meest populaire fotografie-apps voor iPhone. Aangezien deze applicatie (nog) niet voor Android beschikbaar is, vult Roidizer een mooi gat in de markt. Net als Instagram is Roidizer ook een gratis applicatie.

Mooie vormgeving

Als je de app opent valt gelijk de mooie vormgeving op. Simpel, maar grappig opgezet. Je ziet aan de linkerkant een klein beeldscherm en aan de rechterkant zit een gouden ontspanner. Daaronder is nog een knop die je de mogelijkheid geeft om eerder gemaakte foto's te bewerken.

Tekst toevoegen

Eenmaal een foto genomen, gooit de app er direct een polaroid-effect eroverheen. Aan de linkerkant vind je vier opties: je kunt de foto laten draaien (per keer 90 graden). Daarnaast kun je een tekst toevoegen aan de polaroid-foto, die dus aan de onderkant zal worden weergegeven. Voor deze onderschriften kun je kiezen uit zes verschillende lettertypen, waarbij er twee maar serieus bruikbaar zijn. Het restant past niet in de mooie vormgeving van de app.

Roidizer voor Android
Hierboven zie je twee resultaten van de Roidizer-app.

Geen preview

Je kunt kiezen uit negen filters die grappig worden weergegeven als doosjes die je kunt 'uitpakken'. Helaas kan je geen preview krijgen van het effect, dus je moet het eerst toevoegen om te zien wat het resultaat is. Klaar met bewerken, stuur je het resultaat makkelijk naar je vrienden via alle social media of ouderwets via mail.

Conclusie

Bij Roidizer stond de vormgeving centraal, maar dat heeft ervoor gezorgd dat hij wat minder functioneel is. Zo kun je voor het bewerken niet zien wat een effect inhoudt en heeft het weinig keuzes. Daar staat tegenover dat je tekst kunt toevoegen, zodat het echt een good-old polaroid lijkt. Zo wordt Roidizer vooral een leuk gratis hebbedingetje.

afbeelding van Justin

Justin Koornneef | Redacteur

Afgestudeerd van de MA Media & Journalistiek en schrijft het liefst heel de dag door. Video's over Hongaarse fotografen of de inspiratiebron van Steve Jobs: elk nieuws breng ik zo duidelijk en uitgebreid mogelijk. Ook altijd in voor een sterke espresso.

Bekijk alle artikelen van Justin