Foto-App: Little Photo voor Android

Justin 2650
De ontwikkelaars van Little Photo hebben humor: ze noemen zichzelf klein, maar zijn juist het tegenovergestelde. Deze gratis app voor Android biedt namelijk een verbluffend breed scala aan effecten.

Little Photo zit simpel in elkaar: als je de app opent krijg je een plaatje te zien van een slr-camera. In de gratis versie is ook een kleine reclamebanner te zien. Onderin zitten drie buttons – een voor hulp, een voor de standaardcamera en een om een foto te selecteren uit je galerij. Als je op het plaatje van de camera drukt, kun je gelijk foto's gaan schieten.

Onoverzichtelijk

Eenmaal een foto genomen, kun je direct aan de slag. De lay-out van de app is duidelijk: aan de rechterkant zie je een balk verschijnen met 'effect 1', 'effect 2' en 'effect-r'. Waar de r voor staat blijft onduidelijk, maar je hebt dus drie categorieën waar je uit kunt kiezen.

Per foto kun je zelfs nog meerdere effecten toepassen. Het maakt het geheel wel wat onoverzichtelijk. Dit wordt nog meer versterkt door de onduidelijkheid van de namen, zoals 'nightflash', 'bloody mary' en 'white ending'.

De opties zijn dus legio: bokeh, scherpte-diepte, maar ook de bekende, zoals lomo en zwart-wit. Eenmaal lomo gekozen, geeft Little Photo je nog eens keuze uit vier verschillende lomo-effecten. De variatie is daardoor al enorm. Om het nog mooier te maken: je kunt bij de effecten ook de optie 'half-apply' aangeven, waardoor je de sterkte van het effect kunt veranderen.

Interactief

De app geeft je niet alleen effecten: je kunt foto's ook interactief bewerken. Bij bokeh kun je bijvoorbeeld het onderwerp scherp maken, terwijl de achterkant wazig blijft. Zo kun je dus zeer gedetailleerd te werk gaan.

Foto-App: Little Photo voor Android
Deze foto is bewerkt met de volgende effecten: bokeh en nightflash.

Eenmaal klaar met bewerken kun je de foto alleen opslaan op je telefoon. Het is niet mogelijk om het direct te delen via bijvoorbeeld social media, wat een groot minpunt is. Daarnaast is het niet mogelijk om foto's op te slaan met een hogere resolutie dan 640 pixels. De naam Little Photo slaat dan ook niet op de grootte van het aanbod, maar op de lage resolutie.

Conclusie

Little Photo heeft een enorm aanbod en dat maakt het direct een fijne app om mee te werken. Je kunt praktisch alles aanpassen. Toch mist de gratis app wat functionaliteit: zo kun je de foto's niet eenvoudig delen. Daarnaast is de lage resolutie van de bewerkte foto ook een minpunt.

Foto-App: Little Photo voor Android
Deze foto is bewerkt met de volgend effecten: lomo 1, toy camera en een zwart kader.

afbeelding van Justin

Justin Koornneef | Redacteur

Afgestudeerd van de MA Media & Journalistiek en schrijft het liefst heel de dag door. Video's over Hongaarse fotografen of de inspiratiebron van Steve Jobs: elk nieuws breng ik zo duidelijk en uitgebreid mogelijk. Ook altijd in voor een sterke espresso.

Bekijk alle artikelen van Justin