Foto-App: Action Snap voor Android

Justin 1769
In de Android Market kun je talloze fotografie-applicaties vinden, maar veel van het aanbod lijkt op elkaar en kent dezelfde filters en opties. De ontwikkelaars van Action Snap waren zich hiervan bewust en ontwikkelden een extra, speciale functie: actiefoto's maken.

De naam Action Snap is natuurlijk geen toeval: de gratis applicatie voor Android is speciaal gemaakt om acties te fotograferen. Hij doet dit door meerdere foto's te maken, waardoor je in één foto (bijvoorbeeld opgedeeld in een rooster van 2x2) een 'bewegend beeld' krijgt. Je kunt de actiefoto's ook opdelen in een rooster van 3x3 of in vier horizontale foto's. Je kunt zelf instellen hoeveel tijd er tussen het maken van de foto's moet zitten.

Oog voor detail

Deze actiefoto's kun je achteraf bewerken door er een filter aan toe te voegen. De ontwikkelaars van Action Snap hebben ervoor gezorgd dat deze effecten niet te uitbundig zijn. Zo kun je kiezen uit een lomo-filter, maar ook uit een lomo blue-filter. Ze verschillen maar een fractie van elkaar, maar als je oog hebt voor detail, is het fijn om deze keuzes te hebben.

Action Snap voor Android
Een actiefoto (per seconde een foto) in een rooster van 3x3 met een vintage-filter.

Social media

Bij het maken van de foto's kun je nog kiezen tussen een 1:1 of 4:3 verhouding. Eenmaal de foto bewerkt kun je deze eenvoudig doorsturen via de bekende sociale kanalen: Facebook, Twitter, maar ook via WhatsApp en Path. Ook kun je gebruik maken van Steply, een applicatie die alle sociale netwerken met elkaar verbindt.

Conclusie

De extra functie om actiefoto's te maken, zorgt ervoor dat Action Snap zich onderscheidt van de (gratis) concurrentie. Daarnaast is er een breed aanbod aan gedetailleerde filters. Helaas crasht de app wel vaak, waardoor je je snel gaat ergeren.

Action Snap for Android
Een actiefoto (per seconde een foto) in een horizontaal rooster met een lomo blue-filter.

afbeelding van Justin

Justin Koornneef | Redacteur

Afgestudeerd van de MA Media & Journalistiek en schrijft het liefst heel de dag door. Video's over Hongaarse fotografen of de inspiratiebron van Steve Jobs: elk nieuws breng ik zo duidelijk en uitgebreid mogelijk. Ook altijd in voor een sterke espresso.

Bekijk alle artikelen van Justin