Foto’s moordslachtoffer geëxposeerd op metro station

Foto’s moordslachtoffer geëxposeerd op metro station

Nadja Geskus 980
Kevin Sutherland, werd op 24-jarige leeftijd op brute wijze werd vermoord. Hij werd 30 tot 40 gestoken, geslagen en herhaaldelijk op zijn hoofd getrapt in een Red Line metro wagon. Dit gebeurde in het midden van een vakantie, voor bijna een dozijn getuigen. Kevin Sutherland maakte prachtige foto's. Metro exposeert die foto’s op het nabijgelegen station waar hij om het leven kwam.

Metro station

De familie van Kevin Sutherland deed een aanvraag bij het Metro’s Art in Transit programma en de foto’s van Kevin Sutherland werden kort daarna opgehangen in NoMa-Gallaudet Station. De foto’s die Kevin Sutherland maakte tonen beelden van D.C. 

Talentvol

‘Het is erg emotioneel voor ons om onze zoon's fotografie te zien hangen in het NoMa station. Kevin had vele talenten en werd een steeds betere, autodidacte fotograaf. Wij zullen nooit stoppen met nadenken over wat voor moois hij had kunnen creëren als zijn leven niet zo abrupt was afgekapt,’ zegt Douglas Sutherland, de vader van Kevin.

De dader, Jasper Spitsen, was destijds 18 jaar oud en inmiddels 19. Hij werd aangeklaagd met de steekpartij en het doden van Kevin Sutherland in een metro in de buurt van het NoMa station. De steekpartij was een mislukte overval.

Foto’s moordslachtoffer geëxposeerd op metro station

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja