Foto’s met je computer op Instagram plaatsen

Foto’s met je computer op Instagram plaatsen

Fokelien Broekstra 615
Waarschijnlijk ben je er al achter gekomen dat je via de Instagramwebsite vanaf je computer geen foto’s kan posten op je profiel. Super lastig. Wij leggen je uit hoe je alsnog de foto’s van je camera op je computer kan plaatsen.

Hulpprogramma’s

Er zijn een aantal handige hulpprogramma’s te krijgen waarmee je alsnog foto’s kan plaatsen op Instagram. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Gramblr. Op Gramblr maak je een account aan die aan jou profiel gelinkt wordt. Via deze weg kun je makkelijk foto’s posten, maar ook momenten inplannen. Het enige nadeel is dat je om ingeplande berichten te plaatsen je computer aan moet laten staan.

Hootsuite

Ook Hootsuite is een handige optie om alsnog foto’s vanaf je computer op Instagram te plaatsen. Je kunt hier ook je Facebook en Twitter aan koppelen zodat overal in één keer het bericht wordt geplaatst. De Instagrampost moet je later via je telefoon bevestigen.

Schedugram

Via Schedugram kan je tot 30 foto’s per maand plaatsen. Je kunt deze berichten ook makkelijk inplannen. Als je de grens van het maximaal aantal berichten hebt bereikt heb je de mogelijkheid om een maandelijks bedrag te gaan betalen om  het onbewerkt te kunnen gebruiken.

Mailen

Natuurlijk kan je ook gewoon een foto naar je mailadres mailen die je op je telefoon kan openen. Download de foto en je kan gewoon foto’s gaan publiceren via de Instagramapp. Op deze manier hoef je geen extra hulpprogramma’s te downloaden.

Cloud

Ben je bang dat je mailbox gaat overstromen door alle grote fotobestanden? Zet ze dan bijvoorbeeld in Dropbox of een andere cloud. Hierdoor is het ook mogelijk om foto’s van verschillende apparaten uit te wisselen.

Welke methode gebruik jij om foto’s op Instagram te posten?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien