Foodfotografie: smaakvolle voorbeelden

Foodfotografie: smaakvolle voorbeelden

Senta Bemelman 747
Bij foodfotografie draait het om smaakvolle gerechten zo goed mogelijk in beeld brengen. Met deze voorbeelden krijg je snel inspiratie voor je volgende foodfotografie-avontuur!

Je kunt gerechten, eten en drinken op verschillende manieren in beeld brengen. Gebruik de onderstaande tips ter inspiratie en experimenteer met de manier waarop je foodfoto’s maakt!

Voorbereiding

Het is erg leuk om voordat het gerecht tot stand komt een foto van de ingrediënten te maken. Hierdoor krijg je een leuk beeld van het proces. Je kunt ook een reeks maken en het proces van voorbereiding tot het uiteindelijke gerecht vastleggen.

Kleurgebruik

Bij foodfotografie is kleurgebruik ontzettend belangrijk. Zorg voor levendige kleuren en mooie (kleur)contrasten. Hierdoor worden foto’s opvallend. Voorkom grauwe kleuren, hierdoor lijkt het eten minder smakelijk.

Lichte achtergrond

Ook het gebruik van een lichte achtergrond kan je foodfoto nog mooier maken. Door de achtergrond licht en simpel te houden, wordt de aandacht extra op het eten gevestigd.

Close-up

Fotografeer een onderdeel van het gerecht van dichtbij. Dit werkt bijvoorbeeld erg goed bij fruit. Hierdoor worden details zichtbaar.

Lees hier nog meer tips over foodfotografie.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta