Simpele belichtingstechnieken voor betere foodfoto's

Foodfotografie: Simpele belichtingstechnieken (video)

Senta Bemelman 476
Bij foodfotografie is de belichting soms lastig. Met deze handige belichtingstechnieken leer je binnen no-time hoe je jouw foto beter belicht!

Vind jij het ook erg lastig om een goede belichting te krijgen bij foodfotografie? Dan heb je baat bij de belichtingstips die in de onderstaande video aan de orde komen. Een groot voordeel is dat je er geen extra lichtbronnen of dure fotografie-accessoires nodig hebt. Alleen een wit gordijn of doek en een zwart-wit plaat van karton!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Natuurlijk licht

Ga op zoek naar het licht. Zorg dat je naast een raam fotografeert, om zoveel mogelijk natuurlijk licht in je plaat te vangen. Door middel van het gordijn filter je het licht op een zelfde manier als met een softbox. Met het zwart-witte karton reflecteer (witte kant) of blokkeer (zwarte kant) je het licht. Op deze manier krijg je minder hard licht en lijkt het gerecht nog smakelijker!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta